Истинската причина, подтикнала руските власти към блокирането на месинджъра Telegram

...
Истинската причина, подтикнала руските власти към блокирането на месинджъра Telegram
Коментари Харесай

Причината за блокирането на Telegram може да са плановете на Дуров да създаде собствена криптовалута

Истинската причина, подтикнала съветските управляващи към блокирането на месинджъра Telegram може да се окажат проектите на неговия основател Павел Дуров да показа лична криптовалута.
Руският медиен портал РБК заяви, че безуспешните опити за блокиране на месинджъра на Дуров в Русия, които водят до блокирането на IP адресите на облачните услуги на Amazon, Гугъл и други огромни IT компании, интензивно се разискват от службите на страната.



Посочва се, че на 18 април служителят от 12-ти отдел на Федералната работа за сигурност Роман Антипкин е изпратил на сътрудниците си писмо, в което споделя, че същинската причина за блокирането на Telegram в Русия е желанието на Павел Дуров въз основата на своя месинджър от ново потомство да сътвори „неконтролируема финансова система“.

„Колеги, в тази история става дума за нещо друго, по какъв начин по този начин не разбирате? Паша Дуров желае да стане новият Мавроди. Ако направи своята криптовалута, в Русия ще се появи напълнo неконтролируема финансова система. Това няма да е биткойнът за маргинали. Това ще бъде нещо просто, надеждно и безотговорно. Това е опасност за сигурността на страната. Всички наркомани, финансови мошеници и търговци на човешки органи ще стартират да употребяват криптовалутата на Дуров, а той ще каже: аз нямам нищо общо с това – не можете да възбраните думите, тъй като те се употребяват от терористите„.



Блокчейн платформата на Павел Дуров се назовава Telegram Open Network (TON) , а неговата криптовалута – Gram . Проектът бе публично показан през месец януари тази година във тип на документ от 132 страници. Това е цяла платежна система, основана на личния блокчейн TON , интегриран в месинджъра Telegram. Предвижда се блокчейнът да се употребява и в бъдещи обществени мрежи и други услуги.

След двете първоначални предлагания на токени, платформата Telegram Open Network притегли $1,7 милиарда вложения .

И още, при започване на тази седмица създателят и общоприет шеф на Telegram Павел Дуров разгласи за основаването на „ Цифрова Съпротива “ – децентрализирано придвижване за отбрана на цифровите свободи и напредъка.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР