Истинската Дания в забавен и детайлен разказ от първо лице

...
Истинската Дания в забавен и детайлен разказ от първо лице
Коментари Харесай

Така го правят датчаните

Истинската Дания в занимателен и подробен роман от първо лице

Какво си представяте, когато чуете Дания? Малка северна страна, покрита със сняг, където хората постоянно ги убиват... Дълги, тъмни зими, маринована херинга и Лего. Журналистката и типична лондончанка Хелън Ръсел ще разбие клишетата за тази в действителност толкоз толерантна, равноправна и щастливанация. След като пред нея се открива опция да живее една година в Дания, тя незабавно стартира да изследва дребната скандинавска страна. Представата й за тъмно и студено място е разрушена и тя се впуска в подробно и задълбочено проучване, което обхващa всички сфери на живота в страната. И открива нещо изумително: най-щастливото място на земята не е Дисниленд, а Дания.
Със ужасно възприятие за комизъм Хелън ни въвлича в датската просвета, само че и в персоналната си, изпълнена с прочувствени моменти история, която приключва с най-неочакван, само че мощно мечтан резултат.Каква е формулатаза техния триумф? Дали викингите се раждат щастливи или се научават да бъдат такива? Хелън взема решение, че има единствено един метод да разбере: ще даде късмет на Дания за една годинаи ще се опита да разкрие рецептата за очарователния живот по датски.
От грижата за децата, образованието, храната и интериорния дизайн, налозите, сексизма и странното увлечение към изгаряне на вещици, „ Така го вършат датчаните “ е занимателно и прочувствено странствуване, което ни напомня, че тайната на щастието нормално се крие в простите неща.
И че въпреки всичко датчаните не постоянно го вършат по-добре!

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР