Истанбул. Представеният от Вашингтон и Лондон сценарий ще избухне война,

...
Истанбул. Представеният от Вашингтон и Лондон сценарий ще избухне война,
Коментари Харесай

Cumhuriyet : Плановете на САЩ за Украйна ще се провалят

Истанбул. Представеният от Вашингтон и Лондон сюжет " ще избухне война ", естествено, провокира безпокойствие и в турската общност. Въпросът „ дали украинската рецесия ще прерасне в парещ спор “ е най-често задаваният тези дни... Според създателя вероятността от „ парещ спор “ е доста дребна. Горещ спор може да се случи единствено в случай че империалистическите Съединени американски щати „ полудеят “. А администрацията на Байдън не прави такова усещане и, в противен случай, стартира да прави крачка обратно от Русия, написа турският вестник Cumhuriyet в материал, показан без редакторска интервенция.

Най-важният въпрос за Турция и Германия

Основната причина, заради която вероятността от парещ спор е доста ниска, е, че Съединени американски щати не могат да убедят Европа. Оста Берлин - Париж забавя Вашингтон. Освен това, съгласно изказванията на френския президент Макрон, Европейски Съюз се стреми да реши казуса посредством дипломация.

Двете страни, които ще пострадат най-вече от борбата на Съединени американски щати с Русия за Украйна, са Германия и Турция. А Съединени американски щати към този момент употребяват въпроса с Украйна като средство да задържат двете страни на своя страна посредством НАТО и да подкопаят връзките им с Русия. Следователно уреждането на украинската рецесия и разрешаването на казуса посредством дипломация най-много дава отговор на ползите на Турция и Германия.

Маса без присъединяване на Съединени американски щати

От тази позиция информацията, която попадна в пресата от дипломатически източници, че „ срещите от Минск могат да се трансферират в Истанбул “ е извънредно значима.

Изборът на Истанбул вместо Минск, където Украйна отхвърля да пътува заради беларуско-полската рецесия, и единодушието на представителите на Русия, Украйна, Донецк, Луганск и ОССЕ да възобновят договарянията по Протокола от Минск от 2014 година допускат редица преимущества.

Първо, атмосферата на парещ спор ще отшуми. Дейностите на триото САЩ-Великобритания-Канада на терен ще бъдат лимитирани.

Второ, Турция и Германия ще допринесат за известно намаляване на рецесията, което би им се отразила отрицателно.

Трето и най-важното, форматът на договарянията ще изключи Съединените щати.

Байдън направи две крачки обратно

Да преминем към събитията, които ни карат да кажем, че Съединени американски щати са почнали да вършат стъпки обратно пред Русия.

Всъщност тези стъпки бяха два сигнала от президента на Съединени американски щати Байдън за Украйна, оповестени на конференция след резултатите от първата година от неговото президентство.

1.Байдън употребява термина " незначителна експанзия " за първи път. В същото време украинските управляващи показаха недоумението си от този израз. А на въпроса на публицистите какво имат поради Байдън даде следния отговор: хакерска атака или изпращане на шпиони в Украйна от Русия и така нататък

2. Освен това Байдън сподели: „ Не мисля, че Украйна ще може да извърши изискванията и да се причисли към НАТО в кратковременен проект “.

Така Байдън частично се съгласи с изискването на Русия „ Украйна да не става член на НАТО “, а също по този начин промени реториката във връзка с отрицателния сюжет, който допуска, че „ Русия ще нахлуе в Украйна “.

Без подозрение за Москва това са към момента единствено думи, на които не може да се има вяра. Затова Кремъл упорства за „ писмени гаранции “. Още повече, че тъкмо преди срещата на върха Блинкен-Лавров на 21 януари съветското Министерство на външните работи направи изказване с искане НАТО да напусне и България и Румъния!

Съединени американски щати не могат да убедят съдружниците си

Сега на въпроса за какво Съединени американски щати не могат да създадат нищо... Отговорът на това даде самият Байдън: „ В НАТО има различия за това какво са склонни да създадат страните, според от това какво се случва “.

Това е същността на въпроса през цялото време. Съединени американски щати не съумяха да убедят Западна Европа по оста Берлин-Париж да се опълчи на Русия (и, несъмнено, на Китай). По-нататъшните дейности на Съединени американски щати против Китай и Русия обаче стратегически зависят от способността им да убедят първо Европейски Съюз, а по-късно Индия. Това е главната цел на администрацията на Байдън от първия ден и тя не съумя да реализира нищо в тази посока.

Заедно със страни като Полша, Канада, Австралия, администрацията на Съединени американски щати надали ще направи нещо „ безумно “.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР