Истанбул е в паника, защото инженери по геология предупреждават, че

...
Истанбул е в паника, защото инженери по геология предупреждават, че
Коментари Харесай

Мегаполисът Истанбул е на нокти, очакват опустошително земетресение до 10 дни

Истанбул е в суматоха, тъй като инженери по геология предизвестяват, че разломната линия може да стигне до мегаполиса. До 10 дни може там да стане мощно земетресение. Хората са в стрес. Това сподели в изявление за „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия екскурзоводът Исмет Янар, който живее в Истанбул.

Той показа, че се гордее поради помощта, която родната му страна България изпраща за потърпевшите при трусовете в Турция.

" България е изпратила 50 души да оказват помощ, с което се гордеем. Те към този момент са в региона. Има доста кръводарители. Над 34 000 индивида са докарани със самолети в Анкара, в Истанбул и други места “, съобщи Янар.

„ Червеният полумесец е изпратил в региона 65 000 палатки. Над 4 000 медицински екипи работят на място. Хубавата вест е коя страна каква помощ е изпратила за потърпевшите “, прибавя той.

Хората, останали без дом, прекараха тази нощ в палаткови и контейнерови градове, сподели мъжът.

„ Времето е неприятно - цяла нощ валя, а там е минус 4 - минус 5 градуса. Броят на жертвите се трансформира с всяка минута и е към 5 хиляди. Ранените са над 15 000 “, прибавя той.

По думите му, на избрани места има спешни бюра, където хората могат да оказват помощ с кръводаряване. „ В региона са изпратени над 1000 елемента. Положението е тежко. Продължават и вторичните земетресения, като до момента има 247, три от които са над 6 по скалата на Рихтер “, добави екскурзоводът.

„ Над 20 000 боеца оказват помощ на потърпевшите. Изпратен е и транспортен съд болница “, прибавя той.

„ Четири рейса с възпитаници по екскурзоводство отидоха на процедура. Някои останаха под руините на хотела. Осем са починали. Останалите са избавени “, сподели още българският преселник.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР