Испанският вътрешен министър Фернандо Гранде-Марласка и лидерът на лявата партия

...
Испанският вътрешен министър Фернандо Гранде-Марласка и лидерът на лявата партия
Коментари Харесай

Испанският вътрешен министър и политикът Пабло Иглесиас получиха смъртна заплаха в писмо с куршуми

Испанският вътрешен министър Фернандо Гранде-Марласка и водачът на лявата партия " Унидас подемос " ( " Обединени ние можем " ) Пабло Иглесиас получиха смъртна опасност в писмо с патрони, заяви Иглесиас, представен от Ройтерс.

" Жена ти, родителите ти и ти сте наказани на гибел, времето ви изтича ", се споделя в анонимното писмо съгласно фотография, която беше оповестена от някогашния министър Иглесиас в " Туитър ".

Той качи и фотография с четири патрона дружно с плика на писмото. " Вътрешният министър и началникът на полицията също са получили сходни писма ", съобщи Иглесиас.

Гранде-Марласка не е коментирал публично. Иглесиас се трансформира в един от главните политически водачи в Испания, откакто партията " Подемос ", която беше учредена през 2014 година и след това беше преименувана на " Унидас подемос " стана първа политическа мощ в крайнолявото пространство.

През януари 2020 година партията се съюзи с левоцентристката Испанска социалистическа работническа партия, с цел да сформират първото съдружно държавно управление след възобновяване на демокрацията в Испания през 70-те години.

До март Иглесиас беше министър на обществените права, само че тогава се отдръпна от длъжността, с цел да се кандидатира за районните избори в Мадрид на 4 май. Политици от ръководещата коалиция, в това число министър председателят Педро Санчес, и от главните политически сили показаха взаимност с Иглесиас и Марласка.

Крайнодясната партия " Вокс " и автономистките партии от другите райони на Испания резервираха безмълвие.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР