Испанският Върховен съд възобнови делото срещу звездата на Барселона Лионел

...
Испанският Върховен съд възобнови делото срещу звездата на Барселона Лионел
Коментари Харесай

Делото срещу Меси за пране на пари в Испания отново е на дневен ред

Испанският Върховен съд възобнови делото против звездата на Барселона Лионел Меси, заведено от някогашен чиновник на благотворителната му фондация Федерико Ретори, заяви испанският вестник ABC.
През юни Ретори заведе дело против самия Меси, татко му, брат и други членове на антуража на играча, обвинявайки ги в пране на пари, измами и други финансови закононарушения, свързани с фондацията, напомня БГНЕС. Ретори твърди, че даренията за фондацията не са били употребявани за благотворителна активност, а са били пренасочвани към сметките на членовете на фамилията на Меси. Журналистическо следствие на " Ел Мундо " сподели, че фондацията се е възползвала от юридически вакуум и е работила 6 години без регистрация.
В края на септември съдът спря делото с претекст на липса на доказателства и постанови, че някои от хипотетичните закононарушения са осъществени в Аржентина, като ги слага отвън юрисдикцията на съда. Жалбата на Ретори против това решение обаче беше призната на по-горна инстанция.
Преди два дни Меси завоюва шестата си " Златна топка ", което е връх, с задатък от едвам 7 точки пред бранителя на " Ливърпул " Върджил Ван Дайк. Резултатът отново провокира страхотни полемики до каква степен обективно се присъжда премията, откакто през предишния сезон Меси не направи нищо тъкмо против " Ливърпул " на полуфинала на Шампионската лига, като " Барселона " отпадна след задатък от 3:0 в първия мач!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР