Испанският тенисист Рафаел Надал коментира края на професионалната кариера на

...
Испанският тенисист Рафаел Надал коментира края на професионалната кариера на
Коментари Харесай

Надал: С Федерер си тръгва и част от мен

Испанският тенисист Рафаел Надал разяснява края на професионалната кариера на швейцареца Роджър Федерер. 41-годишният швейцарски тенисист изигра последния си мач в професионалната си кариера. Федерер си партнира с Надал в Laver Cup против Франсис Тиафо и Джак Сок. Срещата приключи с победа на американските тенисисти с резултат 4:6, 7:6 (2), 11:9.

„ След като Федерер напусна тениса, значима част от мен си потегли с него. Защото всички моменти, в които Роджър беше близо или пред мен, бяха най-важните моменти в живота ми “, съобщи Надал пред формалната страница на Асоциацията на експертите по тенис в обществената мрежа Twitter.

На 15 септември 41-годишният швейцарец публично разгласи, че се отдръпва. Федерер има 103 трофеи в шампионати под егидата на ATP, в това число шест победи във Финалния шампионат. Той прекара рекордните 237 следващи седмици на върха на международната класация. 

Федерер е олимпийски първенец от 2008 година на двойки и вицешампион от Игрите през 2012 година на сингъл. Заедно с националния тим на Швейцария той завоюва Купа Дейвис през 2014 година
 
 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР