Испанският колос успя да пречупи Севиля и да го победи

...
Испанският колос успя да пречупи Севиля и да го победи
Коментари Харесай

Шедьовър на Винисиус в стил "Роналдо" скърши Севиля и откъсна Реал на върха

Испанският исполин съумя да пречупи Севиля и да го победи с 2:1 като хазаин в извънредно оспорвано дерби от 15-ия кръг на Ла Лига.

След единствено 12 минути игра Севиля откри резултата на " Бернабеу ". Маркос Акуня извърши корнер към далечната греда, където откри непокрит Рафа Мир. Нападателят съумя необезпокоявано да нанесе удар с глава, който порази вратата на Тибо Куртоа - 0:1!
Две минути по-късно още веднъж Мир бе извънредно покрай това да се разпише във вратата на " кралете ". Той съумя да отстрани Тибо Куртоа и насочи топката към очертанията на вратата, само че Дейвид Алаба почисти от голлинията. Малко по-късно топката се върна в Мир, който се озова очи в очи с Куртоа, само че белгийският пазач избави.

В 27-ата минута пристигна първата голова обстановка за Реал, откакто Винисиус излезе на стрелкова позиция, само че ударът му бе отразен от Боно. Малко по-късно Лукас Окампос пък можеше да вкара за Севиля, откакто негов удар срещна гредата.
В 32` обаче Реал Мадрид стигна до изравнителен гол. Едер Милитао опита неочакван удар от сериозна отдалеченост, а стражът на Севиля направи грешката да се опита да хване топката. Кълбото избяга от ръцете му и се отклони в гредата, с цел да се върне в краката на Карим Бензема, който прати топката в мрежата - 1:1!


В първите минути на втората част двата тима си разменяха офанзиви, само че не се стигаше до рискове за двамата вратари. Постепенно оборотите на игра спаднаха спрямо първото полувреме, когато Севиля упражняваше гневна преса. В 70-ата минута Винисиус излезе на отлична позиция за пукотевица, само че не откри задачата.
В 87-ата минута Реал пречупи защитата на Севиля. Каземиро насочи страховит дълъг диагонален пас към левия фланг, където Винисиус овладя на гърди. Бразилецът се втурна с топка в крайници към наказателното поле, освободи си пространство за пукотевица и нанесе неспасяем удар в далечния ъгъл, който матира вратаря Боно - 2:1!

Content made on

В самия завършек на срещата Тибо Куртоа безусловно избави мача за Реал Мадрид, откакто удар с глава на Томас Дилейни от непосредствена непосредственост до вратата бе отразен от белгийския пазач.
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Алаба, Менди, Каземиро, Модрич, Кроос, Асенсио, Винисиус, Бензема
Севиля: Боно, Акуня, Диего Карлуш, Кунде, Монтиел, Ракитич, Режеш, Жордан, Папу Гомес, Окампос, Мир


Днес в Ла Лига един против различен се изправят водачът Реал Мадрид с 30 точки и третият Севиля, който е с 28 пункта. Мачът е самобитен спор за първото място, което андалусийци могат да заемат единствено при победа на " Сантяго Бернабеу " - нещо, което не са реализирали от 2007-а.

" Кралския клуб " се намира в отлична форма, като е спечелил седем от последните си осем срещи във всички шампионати и не познава усета на провалянето. За последно Реал позволи загуба при започване на октомври, когато отстъпи на Еспаньол.
Севиля също демонстрира чудесна форма. Макар и да не съумя да победи Алавес в последния кръг (равенство 2:2), отборът има осем победи досега през сезона и е губил единствено един път - от Гранада като посетител на 3-и октомври. Андалусийци осъзнават, че имат действителни шансове да се борят за купата през този сезон и са стимулирани до краен лимит.
Карло Анчелоти разкри преди мача, че .
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР