Испанският футболен клуб Барселона съобщи, че очаква печалба от 274

...
Испанският футболен клуб Барселона съобщи, че очаква печалба от 274
Коментари Харесай

Барселона очаква печалба от 274 милиона евро

Испанският футболен клуб Барселона заяви, че чака облага от 274 милиона евро през тази година.

Каталунците регистрираха доходи от 98 милиона евро за финансовата година 2021/22 и чакат актуалната акция да бъде доста по-доходоносна. Само преди дни списание Форбс оцени Барселона като втория най-скъп футболен бранд в света на стойност 5 милиарда $, като по-напред е само Реал Мадрид, чиито активи възлизат на 5,1 милиарда $.

В понеделник бордът на шефовете в Барселона разгласи, че е завършил финансовата година с оборот от 1,017 милиарда евро и е одобрил бюджет за оперативни доходи от 1,255 милиарда евро за този сезон.

По-рано този месец Ла Лига разреши на каталунците да изхарчат до 800 милиона евро, откакто клубът продаде част от активите си, с цел да усъвършенства финансовата си обстановка и да вкара пресен капитал. За да покрие условията за финансов феърплей, Барселона подписа две обособени покупко-продажби с американската капиталова компания Sixth Street на обща стойност над 500 милиона евро за 25 % от телевизионните права на мачовете си. Други 200 милиона пък бяха набавени от продажбата на 49 % от акциите на Барса Студиос, а през март бе подписан и дълготраен партньорски контракт със Спотифай.

Сделките разрешиха на Барселона да влага над 150 милиона евро за прехвърлянията на Роберт Левандовски, Рафиня и Жул Кунде, до момента в който Андреас Кристенсен, Франк Кеси, Ектор Бейерин и Маркос Алонсо бяха привлечени като свободни сътрудници.

След шест кръга в Ла Лига Барселона заема второ място в класирането с 16 точки, на две зад водача Реал Мадрид.
 Барселона желае да притегли Марко Асенсио непосредствено от Реал (Мадрид)
Барселона желае да притегли Марко Асенсио непосредствено от Реал (Мадрид)

Испанските медии със сензационно разкритие
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР