Испанските власти съобщиха, че са разбили мароканска банда, използвала джетове,

...
Испанските власти съобщиха, че са разбили мароканска банда, използвала джетове,
Коментари Харесай

Мароканска банда прекарвала мигранти до Гибралтар с джетове

Испанските управляващи оповестиха, че са разрушили мароканска тайфа, употребила джетове, с цел да прекарва мигранти до Испания през Гибралтарския пролив. За половин час път трафикантите вземали на мигрантите по 4000 евро, съобщи Асошиейтед прес.

Полицията сподели, че един джет превозвал от един до трима мигранти от Мароко до Испания - разстояние, по-малко от 15 километра. Силите на реда отбелязваха, че на фона на числеността на мигрантите от Африка, които прекосяват Средиземно море, докарваните с джет са релативно малко, само че броят им внезапно се е нараснал. Според управляващите част от мигрантите оставали в Испания, а други се прехвърляли във Франция или Италия.

Испанските Гражданска армия и полиция дружно с Европол оповестиха през днешния ден в официално съобщение, че бандата е употребила джетове и за контрабанда на канабис.
Петима мигранти починаха при опит да стигнат от Мароко до Испания по море, заяви през днешния ден испанската брегова защита, представена от Франс прес.

Снощи бреговата защита е избавила 54 мигранти в две лодки, само че разкрила телата на четирима души, удавили се при катурване на лодката им на към 40 км от мароканския бряг. Петият човек умрял от сърдечен удар, откакто бил избавен.

Бреговата защита продължава да търси още две лодки със 107 мигранти, само че напъните са затруднени от неприятното време, което пречи в интервенцията да се включат хеликоптери.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР