Испанските Балеарски острови одобриха закон, който забранява обиколките по кръчми

...
Испанските Балеарски острови одобриха закон, който забранява обиколките по кръчми
Коментари Харесай

Курорти в Ибиса и Майорка забраниха алкохолния туризъм

Испанските Балеарски острови утвърдиха закон, който не разрешава обиколките по кръчми и пониженията на напитките в избрани часове (т.нар. happy hours) в три известни туристически дестинации в опит за битка с „ алкохолните почивки “, съобщи Би Би Си. Ограниченията се отнасят до известните измежду туристите Плая де Палма, Магалуф в Майорка и Сан Антонио в Ибиса.


Регионалното държавно управление разгласи, че това е първият по рода си закон в Европа.

Ибиса и Майорка от дълго време са магнит за млади английски, немски и ирландски туристи. Одобрените през вчерашния ден ограничения са едвам следващият опит от страна на управляващите да опитат да обуздаят злоупотребата с алкохол на средиземноморските острови. Въпреки че някои търговци считат, че дребният бизнес ще пострада от това.

Новият закон включва серия от ограничения против така наречен алкохолен туризъм, при който посетителите са насърчавани да пият. Организираните обиколки на кръчми към този момент не може да бъдат рекламирани или провеждани на трите известни дестинации. Намаленията на алкохол са неразрешени, парти-лодките не може да бъдат рекламирани в трите зони. Машините за алкохол и рекламите на алкохолни питиета също са неразрешени, като управляващите декларират, че магазините, продаващи спиртни питиета би трябвало да затварят от 21,30 до 8 часа сутринта. Новите регулации не разрешават така наречен балконинг, когато хората скачат от хотелските балкони, постоянно в басейни.

Местният бизнес, който нарушава новия закон, е застрашен от санкции до 600 000 евро или затваряне за период до 3 години.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР