Испански учени установиха, че антиоксидантите в червеното вино убиват бактериите,

...
Испански учени установиха, че антиоксидантите в червеното вино убиват бактериите,
Коментари Харесай

​Червеното вино е полезно за зъбите

Испански учени откриха, че антиоксидантите в аленото вино убиват бактериите, които предизвикват кариес, зъбен камък и пародонтит, заяви в. " Дейли мирър ". Тези бактерии са рискови освен за зъбите, тъй като когато навлизат в кръвта, могат да провокират инфектиране и сърдечносъдови заболявания.

 © фотография: АРХИВ
Учените от Института по проучване на храните в Мадрид са анализирали резултата на два полифенола в аленото вино. Те се оказаха по-ефикасни за поддържане на здрави зъби и венци от питателните добавки с екстракти от вино.

Ползата от полифенолите на аленото вино за зъбите се ускорява, когато те бъдат комбинирани с устния пробиотик Streptococcus dentisani. Затова испанските учени се надяват, че откритието им може да бъде употребявано за създаване на нов тип паста за зъби и вода за изплакването им.
 Ефектът върху тежестта от чаша алено вино се компенсира с 60 клякания Ефектът върху тежестта от чаша алено вино се компенсира с 60 клякания
Преди да посегнете към чаша с обичаното си пиво, помислете по какъв начин тя ще се отрази върху килограмите Ви, изключително в случай че желаете да отслабнете. Възможно е даже...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР