Испански изтребител F-18 се разби във военновъздушната база Сарагоса. Пилотът

...
Испански изтребител F-18 се разби във военновъздушната база Сарагоса. Пилотът
Коментари Харесай

Испански изтребител F-18 се разби

Испански изтребител F-18 се разруши във военновъздушната база Сарагоса. Пилотът е съумял да катапултира, преди самолета да се удари.

Няма данни за жертви измежду цивилните и наблюдаващите наоколо. Кадри на самолета, който губи надзор и се разрушава върху въздушната база, бяха споделени онлайн.

Според испанския информативен бюлетин DefensayAviacion.Info случаят е станал в събота сутринта.

Пилотът е умрял

Изтребителят е взел участие в авиоизложение, проведено в Деня на фамилията, когато  инцидентът е станал. Самолетът е изпълнявал акробатика във въздуха.

Събитието се отбелязва всяка година във военновъздушната база Сарагоса. Испанските военновъздушни сили също потвърдиха случилото се и изясниха, че водачът е катапултирал сполучливо от самолета.

Двамата водачи са починали

„ Тази заран имаше случай във военновъздушната база в Сарагоса, включващ F-18. Пилотът сполучливо катапултира и самолетът се разруши в периметъра въз основата. Ще продължим да ви осведомяваме “, написа испанското министерство на защитата в Twitter.

Министерството сподели още, че водача е откаран в болница. „ Пилотът на авариралия F18 към този момент е в болница и няма заплаха за живота му “, написа министерството в различен туит.

Според отчета, споделен от ръководителя на полети, участващият в случая водач е бил капитан с над 1000 летателни часа. Въпреки че водача оцеля след пагубния случай, се появяват известия, че той има фрактура в региона на таза и долните крака.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР