Испанската полиция конфискува4,5 тона кокаин на борда на товарен кораб

...
Испанската полиция конфискува4,5 тона кокаин на борда на товарен кораб
Коментари Харесай

Испания залови 4,5 тона кокаин край Канарските острови

Испанската полиция конфискува 4,5 тона кокаин на борда на товарен транспортен съд под флага на Того от Латинска Америка, който беше хванат край Канарските острови. " Орион V ", който транспортира добитък от Латинска Америка до Близкия изток, е бил под наблюдаване повече от две години и преди този момент е бил " проверяван и обискиран, само че вътре не бяха открити опиати, макар съществуването на задоволително улики ", сподели полицията.

Съвместна военноморска и въздушна интервенция най-сетне съумя да открие кокаина във вторник, прикрит в резервоар, употребен за храна на добитъка.

В интервенцията бяха задействани американската администрация за битка с опиатите (DEA), Морския център за разбор и интервенции за опиати (MAOC-N), управляващите на Того и испанската полиция.

28-те членове на екипажа от девет страни бяха задържани. " Орион V " беше сходен кораба „ Блум ”, различен кораб под флага на Того, който беше хванат в средата на януари в същия регион югоизточно от Канарските острови. На орда му бе намерено същото количество кокаин.

Общо 9 тона опиати са иззети през януари , се споделя в изказване на полицията. Близостта на Испания до Северна Африка, основен източник на хашиш, и тесните й връзки с някогашните колонии в Латинска Америка, главният район за произвеждане на кокаин в света, я трансфораха във значим директен пункт на наркотрафика. /

Източник:БГНЕС

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР