Испанската полиция използва сълзотворен газ, гумени куршуми и светошумови гранати

...
Испанската полиция използва сълзотворен газ, гумени куршуми и светошумови гранати
Коментари Харесай

Огнени барикади в Мадрид и Барселона заради арестуван рапър /снимки/

Испанската полиция употребява сълзотворен газ, гумени патрони и светошумови гранати против две демонстрации в Мадрид и Барселона, в които участваха хиляди хора, протестиращи против арестуването на рапър по обвинявания във прославяне на тероризма и засегнатост към монархията, съобщи Ройтерс.
Демонстрацията в центъра на Мадрид в началото беше мирна - протестиращите пляскаха с ръце и скандираха "Стига към този момент полицейско принуждение " и "Свобода за Пабло Асел ".
Полицията обаче предприе силови дейности, откакто някои стачкуващи започнаха да хвърлят стъклени бутилки и камъни. Част от протестиращите отвърнаха, като подпалиха контейнери, с цел да създадат барикади по тесните улици на столицата.
Подобни подиуми имаше в Барселона, където органите на реда използваха гумени патрони против протестиращите. Ранен беше кореспондент на Ройтерс.
Когато стачкуващите започнаха да хвърлят разнообразни предмети по бронираните коли, полицията отвърна с гумени патрони. Големи сектори от улиците в центъра на Барселона бяха задимени заради подпалените контейнери за боклуци.
Асел беше арестуван във вторник от полицията в град Лейда. Арестът му провокира демонстрации и безредици в Барселона и други градове в самостоятелната област Каталуния.
Организаторите на митингите в поддръжка на рапъра използваха обществените медии, с цел да призоват за още демонстрации в Испания, в това число в столицата Мадрид.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР