Испанската група Inditex, най-големият търговец на дрехи и обувки в

...
Испанската група Inditex, най-големият търговец на дрехи и обувки в
Коментари Харесай

Собственикът на Zara окончателно затваря всичките си 500 магазина в Русия

Испанската група Inditex, най-големият търговец на облекла и обувки в света (притежава марките Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho), разгласи, че дефинитивно ще затвори останалите 269 магазина в Русия, написа вестник Pais, цитирайки известие на компанията.

Inditex имаше към 500 магазина в Русия, в които работеха повече от 9 хиляди души. През март 2022 година управлението на компанията реши краткотрайно да спре активността си в Руската федерация, считайки за невероятно " да се обезпечи непрекъснатост на интервенциите ". А през октомври 2022 година Inditex се съгласи да продаде съветското си поделение на своя франчайзополучател в Ливан, Daher group. От групата прецизираха още, че договорката значи преустановяване на активността на компанията в Русия.

" Inditex удостоверява затварянето на останалите 269 магазина след прекъсването на активността (в Руската федерация) на 5 март ", написа изданието, представено от организация Прайм.

Както се отбелязва в публикацията, цитирайки финансовия доклад на испанския търговец на дребно, компанията ще трансферира " активи и права, свързани с 245 магазина от 514, които групата имаше в Русия ". Те съставляват 47,6% от общия брой.

" След сключването на контракта за покупко-продажба в трансферираните пространства ще се обитават точките за продажба на марки, принадлежащи към групата Daher, които са изцяло несвързани с групата Inditex ", споделиха от испанската компания.

Inditex Corporation е учредена през 1985 година. Основателят на компанията Амансио Ортега - един от най-богатите европейци,остава мажоритарен акционер в компанията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР