Испания забрани погребалните церемонии, включително бденията у дома, и постанови,

...
Испания забрани погребалните церемонии, включително бденията у дома, и постанови,
Коментари Харесай

Испания забранява погребалните церемонии

Испания забрани погребалните церемонии, в това число бденията вкъщи, и постанови, че не повече от трима души могат да участват на погребения, до момента в който държавното управление се бори с хиляди жертви от пандемията на ковид, заяви Агенция Франс Прес.

Мадрид разгласи, че " религиозните тържества и погребалните цивилен церемонии се отсрочват до края на изключителното състояние ", чиито период към този момент е най-малко до 11 април и според него, хората не могат да излизат от домовете си.

Новите ограничения понижават единствено на три броя на хората, които могат да участват на заравяне или кремация. Присъстващите би трябвало да пазят разстояние от един до два метра между тях.

Испания е оповестила 3340 смъртни случая от COVID-19, вторият най-голям брой в света след Италия, където католическата традиция е също толкоз мощна, само че и там погребенията също са мощно лимитирани. Правителственият декрет не разрешава бденията на фамилията и приятелите в домовете, без значение от повода за гибелта.

Испания към този момент наложи най-строгите ограничения в Европа и в понеделник последва Италия и спря всички несъществени стопански действия през идващите две седмици.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР