Испания регистрира почти 20 хиляди нови случая на заразяване с

...
Испания регистрира почти 20 хиляди нови случая на заразяване с
Коментари Харесай

Испания регистрира близо 20 хил. нови случая на COVID-19 за денонощие

Испания записва съвсем 20 хиляди нови случая на заразяване с ковид за последното денонощие, осведоми испанското министерство на опазването на здравето.
Общият брой на инфектираните с вируса в Испания е към този момент 1 136 503.
От статистическите данни на министерството излиза наяве, че през последната седмица от ковид в Испания са умряли 761 души. Общият брой на умрелите от вируса в страната е 35 466.
Испанското държавно управление разгласи изключително състояние на 25 октомври, което ще продължи до май идната година. Бе разгласен и полицейски час. На районните управляващи е разрешено да взимат решения за ограничение на свободата на придвижване сред обособените испански самостоятелни общности.
Това е вторият път, в който испанското държавно управление афишира изключително състояние по отношение на пандемията от ковид, отбелязва ТАСС. Първият път беше в средата на март. Първото изключително състояние бе в действие до 21 юни.
Властите на самостоятелните общности Кастилия - Ла Манча и Кастилия и Леон вкараха ограничавания за влизането и излизането от техните територии поради пандемията от ковид. Мерките ще са в действие до 9 ноември. Подобни ограничения бяха взети към този момент от още шест испански самостоятелни общности, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР