Испания работи все по-активно по своята кандидатура за домакинство на

...
Испания работи все по-активно по своята кандидатура за домакинство на
Коментари Харесай

Испания вече работи сериозно по кандидатура за Мондиал 2030, но има идея за осъществяването му на три континента

Испания работи все по-активно по своята кандидатура за домакинство на Световното състезание през 2030-а, която би трябвало да е в композиция още с Португалия и Украйна. Министерството на спорта към този момент е одобрило публично дотация на стойност от 7.5 милиона евро за Кралската испанска футболна федерация за подготовката и развиването на кандидатурата. 
 Египет, Гърция и Саудитска Арабия приготвят взаимна кандидатура за домакинство на Световно състезание Египет, Гърция и Саудитска Арабия приготвят взаимна кандидатура за домакинство на Световно състезание
В досегашните планове за финансирането, които са оповестени от вестник “Марка ”, предвижданията са, че шампионатът ще коства на страната общо сред милиард и 400 милиона и милиард и 500 милиона. Изданието добавя, че първичните предвиждания демонстрират предстояща облага от над 5 милиарда и основаването на над 80 хиляди нови работни места. Очакванията са разходната част да бъде разграничена на към 750 милиона евро за вложения в инфраструктура и към 680 милиона за организационни разноски. 

Другата сериозна кандаитура сега се чака да бъде издигната от Саудитска Арабия, а на прекосяването на Кристиано Роналдо в локалния Ал-Насър е гледано като част от сходна акция. Именно португалецът е най-вероятен дипломат номер едно. В рамките на тази кандидатура има възможност да бъдат включени и Египет, и Гърция, което може да направи Мондиал 2030 първият, който е проведен на 3 континента - Азия, Европа и Африка.
 Ал Насър публично показа Роналдо Ал Насър публично показа Роналдо
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР