Испания позволява от днес пристигането на туристи от няколко държави

...
Испания позволява от днес пристигането на туристи от няколко държави
Коментари Харесай

Испания позволява влизането на туристи без ограничения от няколко държави извън ЕС

Испания разрешава от през днешния ден идването на туристи от няколко страни отвън Европейския съюз, в това число Обединеното кралство и Япония, които са класифицирани като безвредни. Новината беше обявена от премиера Педро Санчес по време на Международния панаир на туризма в Мадрид.

Туристите от Австралия, Нова Зеландия, Сингапур, Израел, Южна Корея, Тайланд, Руанда, Китай, Обединеното кралство и Япония ще могат да влизат без ограничавания или санитарни условия, сподели Санчес. Това важи и за жителите на специфичните административни региони Хонконг и Макао.

От 7 юни ще бъде позволено влизането на пасажери от всички останали страни, в това число Съединени американски щати, стига да могат да потвърдят, че са си създали цялостна имунизация с ваксина, утвърдена от Световната здравна организация или Европейската Агенция по лекарството. За децата над 6-годишна възраст ще се изисква негативен PCR тест.

Според премиера Педро Санчес новите облекчени ограничения ще подкрепят възобновяване на туристическия бранш. Той чака през тази година Испания да успее притегли към 45 милиона туристи, при съвсем 84 милиона, посетили страната преди пандемията през 2019 година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР