Испания официално въведе извънредно положение до 9 май. Правителството на

...
Испания официално въведе извънредно положение до 9 май. Правителството на
Коментари Харесай

Европа се затваря: Испания в извънредно положение до май, хиляди полицаи по улиците в Германия

Испания публично вкара изключително състояние до 9 май. Правителството на Испания съумя да убеди Конгреса за въвеждането на мярката. Долната камара на депутатите даде зелена светлина по настояването на кабинета на Педро Санчес и утвърди изключителното състояние със 194 " за ", 53 " срещу " и 99 " въздържали се ".

Мярката разрешава на локалните държавни управления в обособените провинции да лимитират свободното напредване на хората посредством налагане на полицейски час и затваряне на границите на съответните области.

Правителството осъзнава, че хората стартират да се уморяват от всички тези рестрикции, само че в този момент не е моментът да разхлабваме ограниченията. Изправени сме пред седмици и месеци, които ще бъдат доста дълги. Пред нас стои дълъг път за изминаване и една несъмнено дълга зима, а празненствата ще бъдат малко по-различни, съобщи пред испанските депутати здравният министър на страната Салвадор Ия, представен от " Ел Мундо ".

Междувременно в Германия стартира карантина от понеделник.

Хиляди федерални служители на реда ще бъдат ситуирани из Германия от понеделник, с цел да наблюдават за спазването на строгите противоепидемични ограничения, заяви през днешния ден вътрешният министър Хорст Зеехофер, представен от Ройтерс.

В сряда канцлерът Ангела Меркел се споразумя с министър-председателите на провинциите за едномесечен локдаун, който включва затварянето на питейни заведения, заведения за хранене, фитнес зали и театри. Целта на мярката е да бъде стеснен огромният приръст от нови случаи с ковид.

По думите на Зеехофер инспекциите за съблюдаване на разпоредбите ще бъдат определящи за триумфа на новите ограничения. " В съгласуваност с провинциите федералната полиция ще разположи хиляди чиновници ", сподели той. Министърът посочи, че федералните служители на реда ще работят първо в огромните обитаеми места и в тежко засегнатите от болестта райони.

Засилените инспекции може да бъдат посрещнати с неодобрение в страната, която пази загатна за наблюдението от страна на държавните органи по времето на комунистическия режим в някогашната Германска демократична република и по времето на нацисткия режим. Властите в западния град Есен бяха подложени на критика от опозицията поради опита им да вербуват хората да рапортуват онлайн за нарушавания на свои съграждани, означи Ройтерс.

В Германия отговорността за запазване публичният ред се носи най-вече от полицейските служби в провинциите. Наброяващите към 40 хиляди федерални служители на реда дават отговор за сигурността на държавните граници, само че при потребност могат да подкрепят провинциалните си сътрудници.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР