Исландия спря устрема на баскетболистите ни до 16 г.Исландия спря

...
Исландия спря устрема на баскетболистите ни до 16 г.Исландия спря
Коментари Харесай

Исландия спря устрема на баскетболистите ни до 16 г.

Исландия спря стремежа на баскетболистите ни до 16 година
Исландия спря стремежа на националния тим по баскетбол за момчета до 16-годишна възраст на Европейското състезание, което продължава в Сараево. Българският отбор се бори доста, само че не съумя да обърне коравите скандинавци и загуби с 69:79.

Съперникът стартира вихрено и натрупа задатък от 8 точки, които обаче не отхвърлиха нашите момчета. С доста старания и битка българите се върнаха в мача и на почивката резултатът бе еднакъв. Исландците обаче продължиха целенасочено и след почивката. Въпреки че на няколко пъти националите ни ги настигаха в резултата, в края победи противникът.

Константин Костадинов изигра отличен мач и наниза 7 тройки от 14 опита, като приключи с 30 точки, 5 битки, 3 асистенции и 1 открадната топка. Емил Стоилов добави 15 точки и 6 битки, а Константин Тошков се отличи с 4 точки, 5 битки и 8 асистенции (7 грешки). Макар че двата тима направиха съвсем еднакъв брой неточности в мача (Исландия - 16, България - 17), противникът се възползва повече от това и вкара 25 точки от грешките на българите.

"За страдание изиграхме най-слабия си мач досега в решителен миг в шампионата. Отборът на Исландия ни надигра изрично и безапелационно във всяка фаза на игра и действително резултатът трябваше да е над 20 точки за тях. Константин Костадинов беше играчът, който ни сътвори малко по заслужен излаз в мача", разяснява след края старши-треньорът Христо Ценов.

Причините за неуспеха той изясни по този начин: "Липсата на дисциплинираност ни коства мача. Страхотна опция за момчетата да се поучат от обстановката и да израснат тук и в този момент. Ситуацията е съществено предизвикателство за тима, като колектив, и за момчетата, като персони. Слава няма да има! Можем да затънем в тъга и самосъжаление, или да продължим да вършим това, което обичаме най-вече, с достолепие и чест. Вярвам, че ще се върнем в досегашното си психическо положение и ще си свършим работата по най-хубавия метод. Имаме дълг пред България и би трябвало да го осъществим!" В последния си мач от груповата фаза отборът ни ще се изправя против Унгария. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР