Ислам Махачев нанасe първата загуба от пет години на бившия ...

Ислам Махачев нанасe първата загуба от пет години на бившия

Скандал на UFC 280, след като Чимаев се сби с братовчеда на Хабиб

Ислам Махачев нанасe първата загуба от пет години на някогашния шампион в лека категория Чарлс Оливейра.

Махачев заключи противника си в триъгълник с ръце, откакто го прати в нокдаун с контриращо дясно кроше, а бразилецът потупа и се съобщи. Така най-атрактивната и най-конкурентна категория в UFC има своя нов крал, повлечен на ръце от към момента считания за най-велик в историята ѝ - Хабиб.

В залата се стигна до голям скандал. Чеченската звезда Хамзат Чимаев беше в залата в Абу Даби и налетя на пердах на Абубакар Нурмагомедов, който е братовчед на Хабиб.

За благополучие охранителите се намеиха бързо предотвратиха по-сериозни безредици. На видеата може да забележим по какъв начин Хабиб също се подава през клетката и крещи в посока на братовчед си, като в това време поглежда и към Чимаев.

" Какво въобще мога да кажа за това? - разяснява президентът на UFC Дейна Уайт. - Случва се, изключително с Хамзат. Случва се. "

Another angle of Khamzat Chimaev vs AbuBakar
— Fahad (@Fahaderson)
Враждата сред тима на Хабиб и Чимаев датира от повече от година. Хамзат в началото беше представляван от Али Абделазиз, който е управител на всички от тима на Нурмагомедов. Появиха се различия, откакто Чимаев сподели, че ще смаже Хабиб по време на предаване онлайн в обществените мрежи.

Това докара до разлъка на Чимаев с Абделазиз. Тогава Абубакар показа, че Чимаев се хранил с тях, ходил на джамия с тях, след което почнал да приказва за размазване. Абубакар го предизвести да внимава с приказките с пост в обществените мрежи през май 2021 година.

Шон О`Мали пък има вяра, че ще извърши желанието на почитателите, като стане шампион на UFC в категория петел.

На UFC 280 О`Мали завоюва противоречива победа със съдийско решение над №1 в категория петел Пьотр Ян. Това беше извънредно оспорвана борба, като и двамата бойци имаха своите моменти.

Но решението в изгода на О`Мали шокира доста почитатели и бойци, които имаха вяра, че Ян е направил задоволително, с цел да запише победа. Бившият шампион в категория петел Хенри Сехудо даже изрази в Twitter опасенията си, че решения като това могат да накарат UFC да стане като бокса, който има известност с корумпирано съдийство.

Източник: webcafe.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg