Искане за отмяна на решението на ОбС на Пловдив, позволяващо

...
Искане за отмяна на решението на ОбС на Пловдив, позволяващо
Коментари Харесай

ДБ внесоха искане до Ангел Стоев за отмяна на бъдещото застрояването на 81 дка зад Братската могила

Искане за анулация на решението на Общински съвет на Пловдив, позволяващо 81 дка от парк „ Отдих и просвета “ да бъдат застроени, внесоха до Областния шеф Ангел Стоев съветниците от Демократична България в града на тепетата.

„ Решението е незаконосъобразно, защото признатият с него план за изменение на Общ устройствен план не дава отговор на законовите условия, а при неговото разработване и приемане не са спазени всички процесуални и материално правни условия, планувани в Закона за устройство на територията /ЗУТ/. Най-същественото нарушаване в тази тенденция е позволена смяна в предназначението на терена от зелена повърхност в такава за рекреационни действия “, изясни Добромира Костова от Демократична България.

В решението на Общински съвет има и още несъгласия с наредбите на Закон за устройство на територията. Не е спазено напримеризискването смяната в предназначението да е направена въз основа на позитивни мнения от публично разискване, а не както е в тази ситуация - единствено негативни, добави съветничката от Демократична България.

На база гореизброените обстоятелства, от партията приканват Ангел Стоев да върне за ново разглеждане решениетона Общински съвет Пловдив, или да оспори същото пред съда.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР