Искане за оставка на зам.-председателя на Народното събрание Емил Христов

...
Искане за оставка на зам.-председателя на Народното събрание Емил Христов
Коментари Харесай

БСП ще сваля от поста зам-председателя на ГЕРБ в парламента

Искане за оставка на зам.-председателя на Народното събрание Емил Христов (ГЕРБ) внася в сряда групата на Българска социалистическа партия. Причината е недопускането предходната седмица в постройката на Народното събрание представители на митинга на
майките на деца с увреждания.

“Не може това цинично и безсърдечно държание да бъде толерирано, с каквито и извинения да бъде направено,
било то и от парламентарната естрада ”, разгласи депутатът Георги Свиленски (БСП). По думите му било " мъжко държание " Емил Христов самичък да си даде оставката.

Още предходната седмица Христов се извини с думите: " Извинявам се на всички българи, които поставихме в една обстановка да се питат кое е истината. Истината е това, което ви споделям - аз не бях този, който пръв спря жителите. И на мен не ми беше дадена опция да беседвам с тях. Разпространена е подправена информация ".

През февруари Българска социалистическа партия загуби своя показал в управлението на Народното събрание, откакто болшинството гласоподава оставката на Валери Жаблянов поради позиция на Българска социалистическа партия, в която той изрази персонално мнение за провеждането на Народен съд.

Георги Свиленски не пропусна да разяснява и задържаните по време на акция на профилираната прокуратура чиновници на ДАИ-Благоевград. Депутатът попита кой носи отговорността за дейностите на корумпираните чиновници в автомобилната администрация и до каква степен стига в йерархията тази корупция.

И разгласи, че на 1 май, в София, Българска социалистическа партия провежда народен протест против бедността и корупцията.

МБСП желаеха отговор от МГЕРБ

Макар и да не са участвали персонално, младежката организация на Българска социалистическа партия също се почувства наранена от организацията на провелия се предходната седмица Европейски юношески конгрес в София, за който се разбра след обява в брюкселското издания Euroactiv.

" Колко костваха аплодисментите за Борисов на Европейската младежка конференция? ", попита Николай Бериевски от МБСП. Той изиска ръководещите да се извинят за това, че тази конференция разрушила работата на " поколенията преди нас, унищожи труда на няколко поколения младежи ", цитирайки думите на президента на Европейския юношески конгрес Луис Алварадо.

" На процедура това, което се случи на Европейската младежка конференция,  е че младежи бяха употребявани за статисти в спектакъла на държавното управление и това беше на ниска цена ПР. Но какъв брой костваха аплодисментите за господин Борисов? ”,
добави той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР