Искаме реална промяна в нашата родина България. Когато телефонът ни

Искаме реална промяна в нашата родина България. Когато телефонът ни ...

Карадайъ: Джипката не е символ на държавността


Искаме реална промяна в нашата родина България. Когато телефонът ни не работи какво правим? Рестарт! Държавата ни днес не работи и има нужда от рестарт. Държавността има нужда от рестарт. Не може джипката да е символ на държавата и държавността. Държавата има свои органи и институции. Не може в нашата родина институциите да воюват помежду си, вместо да се координират, вместо да са в диалог. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ при откриването на кампанията на Движението в Петко Каравелово. Както на миналите избори, така и сега, първата спирка на Централния предизборен лъч бе област Велико Търново.

Преди 4 години кампанията на ДПС тръгна от област Велико Търново. Сега пак предизборната ни кампания започва от област Велико Търново, каза Карадайъ. И допълни: „Преди 4 години номерът беше 9. Сега пак е 9”.

ДПС е устойчива партия, следва си пътя, развива се, защото заедно до опитните кадри седят и обучените ни млади кадри – за да придобият опит и да има утре пак опитни кадри в ДПС, които да обучават и следващото поколение. Така се развива Движението за права и свободи, каза Мустафа Карадайъ.

ДПС има и своята визия, своята енергия за справедливост, за достойнство, за чест. 89-а година докарахме демокрацията в България, 91-а година при откриването на Народното събрание ДПС посочи пътя и мястото на България – в Европа. Но пътят минава през Босфора, заяви председателят на ДПС.

2004 година, когато ДПС беше на власт, България стана член на НАТО. 2007 г., когато ДПС беше част от управлението, България стана член на ЕС. Ето това е Движението за права и свободи – гледа напред най-малко 10-15 години, припомни Карадайъ. И подчерта: „От 5 години ДПС в своята програма изведе като основни приоритети чист въздух, чиста вода, чисти храни, чиста енергия, високи технологии и включване на свободните и активни граждани в политическите процеси. В България никой не ни чу. Но днес това са приоритетите на ЕС след решенията на Европейската комисия и Европейския парламент. Това е ДПС, така правим политика ние.”.

Омразата, разделението, противопоставянето, арогантността, агресията трябва да спре. До нищо добро не води. Ако искаме да градим достоен живот за всеки български гражданин, на тези избори трябва да изберем програмата за ускорено икономическо развитие, която има ДПС, категоричен бе Карадайъ. Той представи водача на листата на ДПС във Велико Търново Мастън Мастънов и припомни още няколко факта за икономиката в България.

2000-а година БВП е малко по-малко от 20 млрд. 8 години по-късно, когато ДПС е на власт БВП е близо 80 милиарда. Само че външният ни дълг е 1 млрд. лв. След 11 години безцелно пребиваване на ГЕРБ във властта днес БВП е близо до 120 млрд, обаче дългът ни е над 20 млрд., посочи Карадайъ. И заяви: „Затова България има нужда от ускорено икономическо развитие като програма, от хора като Мастън - да начертаят пътя за развитие и да правят икономиката ни”.
Източник: standartnews.com