Искаме постоянно полицейско присъствие на ГКПП „Капитан Андреево“. Това заяви

...
Искаме постоянно полицейско присъствие на ГКПП „Капитан Андреево“. Това заяви
Коментари Харесай

Иван Христанов, МЗм: Искаме постоянно полицейско присъствие на ГКПП Капитан Андреево

Искаме непрекъснато полицейско наличие на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “. Това съобщи зам.-министърът на земеделието Иван Христанов в предаването „ Лице в лице “ по bTV.

По думите му има непропорционално отношение на рисковете, които може да се осъществен на Граничен контролно-пропусквателен пункт и отговорът, който до момента е предоставяла страната на тези опасности.

„ Това е доста банално упражнение, което се прави от съвсем всички компании и доста държавни управления - проучват се рисковете, които могат да се осъществен, и отговорът на тези опасности. Най-сериозният ни пропускателен пункт, който е сред Азия и Европа, през който минават 2 млн. тона хранителни артикули годишно, от които 1,2 млн. подлежат на надзор, а 70 000 камиона за милиарди левове и стока, най-сетне застава една частна компания, монополист, в безусловно всичко като се изключи тясно профилираната активност по фитосанитарния надзор “, съобщи зам.-министърът.
Той добави, че ги смущава това, че когато има толкоз тясна точка и когато залозите са толкоз огромни, би трябвало и отговорът да е симетричен.
Противодействието на престъпността е народен приоритет и построяваме национална полиция, не частна полиция, разяснява още той.

Според него нито един аршин за оценка на риска не е бил затрупан. Иван Христанов беше безапелационен, че няма да има друга частна компания на пункта.

„ Това, че там ще има частни компании, наши близки, са цялостни фантасмагории “, сподели той.
Зам.-министърът заяви, че от петък насам се е разгоряла сериозна медийна акция против него, в която е била включена и КПКОНПИ.
„ Няма по какъв начин да не си задавам въпроса кой седи зад това нещо, тъй като една дребна компания, както го показват, която прави една лимитирана активност, няма ресурса да извърши сходно нещо. Затова сътрудниците от „ Продължаваме промяната “ към този момент няколко пъти декларират, че тук има нещо по-голямо и, че то е ориентирано към цялата парламентарна група.

Според него става въпрос за ползи:

„ Отнемаме ползи, които очевидно на много по-високо равнище, в сравнение с тази компания, биват наранени “, изясни Христанов.
Той попита за какво няма камери.
„ Как може 10 години в пространства на страната, в които се прави надзор, да няма камери и да няма нито един запис. Това е нещо, което нас доста ни тревожи “, означи Христанов.

Той изясни, че са се пробвали да схванат къде въобще са вързани камерите, само че отговор не им е бил даден.

„ Една седмица нашите екипи търсеха къде тъкмо водят кабелите и най-после когато разбрахме, че не можем ние да го установим, поканихме сътрудниците от полицията, те изпратиха екип от ГДБОП да пристигна да ревизира къде тъкмо водят камерите на тези камери “, описа Иван Христанов.

Оказало се е, че има 3 камери, наведени надолу, и няма записи. Тези камери са бутафория, няма нито един запис, нито една минута за последните 10 година, добави зам.-министърът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР