Искаме постоянно полицейско присъствие на ГКПП „Капитан Андреево“. Това заяви

...
Искаме постоянно полицейско присъствие на ГКПП „Капитан Андреево“. Това заяви
Коментари Харесай

Христанов: Искаме постоянно полицейско присъствие на ГКПП „Капитан Андреево“

Искаме непрекъснато полицейско наличие на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “. Това съобщи зам.-министърът на земеделието Иван Христанов в предаването „ Лице в лице “ по бТВ.

По думите му има непропорционално отношение на рисковете, които може да се осъществен на Граничен контролно-пропусквателен пункт и отговорът, който до момента е предоставяла страната на тези опасности.

„ Това е доста банално упражнение, което се прави от съвсем всички компании и доста държавни управления - проучват се рисковете, които могат да се осъществен, и отговорът на тези опасности. Най-сериозният ни пропускателен пункт, който е сред Азия и Европа, през който минават 2 млн. тона хранителни артикули годишно, от които 1,2 млн. подлежат на надзор, а 70 000 камиона за милиарди левове и стока, най-сетне застава една частна компания, монополист, в безусловно всичко като се изключи тясно профилираната активност по фитосанитарния надзор “, съобщи зам.-министърът.

Той добави, че ги смущава това, че когато има толкоз тясна точка и когато залозите са толкоз огромни, би трябвало и отговорът да е симетричен.

Противодействието на престъпността е народен приоритет и построяваме национална полиция, не частна полиция, разяснява още той.

Според него нито един аршин за оценка на риска не е бил затрупан. Иван Христанов беше безапелационен, че няма да има друга частна компания на пункта.

„ Това, че там ще има частни компании, наши близки, са цялостни фантасмагории “, сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР