Искаме оставката на Корнелия Нинова и на Националния съвет на

...
Искаме оставката на Корнелия Нинова и на Националния съвет на
Коментари Харесай

Проф. Захариев, "Социализъм 21 век": Искаме смяната на Нинова и на Националния съвет на БСП

" Искаме оставката на Корнелия Нинова и на Националния съвет на Българска социалистическа партия ". Това съобщи пред БНР проф. Захари Захариев, член на Българска социалистическа партия и един от учредителите на идейната платформа в левицата " Социализъм 21 век ". 

Той посочи, че когато споделят, че желаят промяната на Нинова, това не значи, че я желаят тъкмо в този момент - преди изборите на 11 юли. Неговата прогноза е, че предварителните избори няма да донесат някаква смяна в позицията на Българска социалистическа партия в обществото и на тежестта ѝ в политическата пространство .

Според него като ръководител тя е направила значими крачки към консолидация на лявото пространство:

" В момента стартира една консолидация на една кардинално нова и оздравителна за лявото основа ", разяснява проф. Захариев.

По думите му за една година Националният съвет съвет не е съумял да влезе в ролята си на управителен орган на партията и на координатор на нейните политики:

" Успоредно с това и скаме една дълбока идейна промяна в Българска социалистическа партия, тъй като без връщането на груповото начало в ръководството ѝ няма да можем да създадем съществени промени в идейно политическата платформа на партията - в духа на новите действителности към нас и в съзнанието на всеки от нас ".

Интервюто на Снежана Иванова с проф. Захари Захариев в предаването " 12+3 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР