Искаме оставката на енергийния министър заради безхаберието и бездействието спрямо

...
Искаме оставката на енергийния министър заради безхаберието и бездействието спрямо
Коментари Харесай

Манолова поиска оставката на енергийния министър


„ Искаме оставката на енергийния министър поради безхаберието и бездействието по отношение на нарастването на цената на тока за бизнеса. Той е като " виенски наблюдаващ " на протичащото се. Трябваше да има политическа воля и решителност да бъдат освободени управленията на държавните енергийни сдружения. Ние настояваме и за оставка и промяна на целия състав на КЕВР ”. Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ ” Мая Манолова в предаването „ Седмицата “ по Дарик радио.

„ Скокът на цената на тока ще докара до банкрути, растеж на безработицата, нарастване на цените на главните артикули и услуги. В енергийната борса се правят спекулативни покупко-продажби. Определени търговци печелят милиони, а българският бизнес, лечебните заведения, детските градини и учебните заведения заплащат три пъти по-високи сметки ”, добави Манолова.

„ Нужни са безапелационни дейности по премахване на всички фрагменти на Борисов във високите етажи на енергетиката. Те са заложили мина, която ще взриви българската стопанска система ”, сподели още тя.

„ Настояваме служебното държавно управление неотложно да поддържа и бизнеса, и семействата за увеличените цени на ток, парно и вода за отоплителния сезон от 1 октомври до 31 март. Държавата да поеме разликата сред прогнозната цена на тока за бизнеса, избрана от КЕВР – 120 лева и действителната цена – 240 лева Това би коствало 150-180 млн. лева месечно на бюджета ”, акцентира Манолова.

Тя разясни, че при 20% нарастване на цената на тока за семействата, компенсацията ще коства на бюджета 30 млн. лева, а при 10% нарастване на цената на парното – 10 млн. лева „ Ще настояваме страната да поеме и нарастването на цената на водата с 30% от 1 януари 2021 година ”, сподели Манолова.

„ През идната седмица ще подпишем съглашение сред трите обединения – „ Изправи се БГ! Ние идваме! “, „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “. Ние изрично сме декларирали - без ГЕРБ и без Движение за права и свободи. Не имаме вяра в тезата за „ положителния “ ГЕРБ и „ положителното “ Движение за права и свободи. За тях е здравословно да стоят настрана от властта ”, безапелационна бе Манолова и акцентира, че е почтено по отношение на хората да знаят, че гласоподават за смяната през три обединения.

„ Подписването на съглашение, което да влезе в идната управническа стратегия, е гаранция за хората, че ще се случи заложеното в предизборните стратегии. В това съглашение „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ ще настояваме за поддръжка за хората в изискванията на инфлация и фрапантен скок на цените на ток, парно и вода ”, добави тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР