Искаме нова Конституция, президентска република, намаляване на броя на депутатите,

...
Искаме нова Конституция, президентска република, намаляване на броя на депутатите,
Коментари Харесай

ВМРО поиска президентска република

Искаме нова Конституция, президентска република, понижаване на броя на депутатите, понижаване на пълномощията на банките и ЧСИ-та, както и решителност за еднонационална страна, свободна от джендър агитация. Това са единствено част от целите на Вътрешна македонска революционна организация, към които воеводите зоват останалите консервативни, патриотични сдружения и партии да се обединят, с цел да бъде преодоляна политическата рецесия, в която страната изпадна. Сред останалите водещи са превъзмогване на демографската рецесия и демографския дисбаланс посредством поощряване на младите фамилии и бизнеса; безвъзмездни детски градини, безвъзмездни учебници до 12-и клас; запазване на обичайните фамилни ценности; безотказност във връзка с позицията за Македония; решителност по отношение на недемократичния и грозящ националните ни ползи политически курс на Ердоган и други

Приоритетите бяха показани от ръководителя на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов на конференция след извършеното съвещание на Изпълнителния комитет.

Този парламент беше противен – единственото, което направи е да промени в своя изгода Изборен кодекс. Там има остарели муцуни, не са никакви нови, сподели Каракачанов. И продължи: „ Те направиха изменничество – под благовидния претекст да се даде право на българите да гласоподават, дадоха опция в страни отвън Европейски Съюз да се откриват безсистемно секции ".

Ето за какво същинският родолюбив избор, гласът на хората, които същински милеят за България, би трябвало да се сплоти, безапелационен бе водачът на Вътрешна македонска революционна организация.

Каракачанов съобщи още: „ Вътрешна македонска революционна организация като най-голямата патриотична групировка – това демонстрираха гласоподавателите, има няколко разновидността – независимо – както на последните избори – нямаме от какво да се срамим. Втори вид – да се опитаме да създадем тюрлюгювеч за повече гласове – това е недопустим вид. Третият и непосредствен до нас вид да се търси обединяване на патриотичния избор и обединения, които споделят нашите хрумвания за патриотичните фамилни полезности. Това обаче отново не може да стане чисто на база общ брой гласове и проценти, а може да се случи на база някои правила.

Българският родолюбец би трябвало да обича първо България преди своите благосклонности към една или друга велика мощ. 32 години гледаме един и същи цирк – разделяне, ненавист, опълчване. Ние сме първенци по това да се ненавиждаме.

Политическите обединения да намерят сили да работят дружно за България.

А що се отнася до същинските патриотични формирования, сдружения и партии, то аз приканвам ние, водачите, да създадем крачка настрана, да загърбим персоналните несъгласия, с цел да спрем нихилизма и пълзящото национално изменничество, което завладя предишния парламент! “

Ето и цялостния текст на признатите от ИК на Вътрешна македонска революционна организация цели:

Вътрешна македонска революционна организация - Българско национално придвижване дефинира интервала от последните парламентарни избори до края на мандата на 45-ото Народно заседание като апотеоз на нихилизма, безотговорността, политическата ненавист и националното разделяне. Все неща, които в последна сметка водят до съсипия на държавността.

Повече от година ние предизвестяваме, че вкопчени в борби на егото хора и институции ескалират напрежението, опълчват в персонална изгода разнообразни групи в обществото и този път води единствено към крах и липса на вероятност за страната. И по този начин към този момент 32 години. Днес срамните резултати са налице: имаме политически среди, които са изпаднали в глуха отбрана. Имаме и политически сили, които отхвърлят да оправдаят вота на гласоподавателите си и в надцакване с съперниците за някой мандат повече хвърлят страната в хаоса на следващи избори.

Същите обаче не се посвениха за късото време, в което направляваха парламентарната власт, да разширят привилегиите си на ръководещи и да променят в своя полза изборните правила. Не се посвениха даже да жертват националния интерес и да влязат в сделки с антибългарски сили, осигурявайки опция за безпрепятствена интервенция на ислямиста-диктатор Ердоган във вътрешните ни каузи. Нищо, че същият постоянно оспорва българската принадлежност на градове като Кърджали, Ямбол и Бургас, включвайки ги в „ сърдечните “ граници на своят неоосманистки идеал.

Българите, които преди година желаеха смяна, получиха, както и предупреждавахме, замяна.

Осъзнавайки отговорността си като най-голямата патриотична партия в България, потвърдила верността си към националните идеали, традициите и християнските полезности, Вътрешна македонска революционна организация декларира своята подготвеност да стартира работа за обединяване на обединенията от патриотичния и закостенял набор. Обединение не механично, което междуличностните връзки на водачите биха могли да взривят, както се случи с обединението Обединени патриоти, а обединяване ценностно, основано на общи цели и решения по най-важните за България проблеми. Без „ -фили “ и „ -фоби “. Патриотизмът за нас е в правилото българския ползи над всичко, а не обич към Русия, Съединени американски щати или някой различен преди България.

1. Националното разцепление и политическата ненавист са главен проблем. БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА ОТ НАЦИОНАЛНО ПОМИРЕНИЕ И ЕДИНСТВО, с цел да подсигурява развиване и благоденствие на жителите си. Политическото опълчване е нужно единствено на мимолетни политически артисти, лишени от възприятие за държавност, които без него не биха имали съображение за съществуването си. Ние от Вътрешна македонска революционна организация за следващ път споделяме, че за мощна страна е нужно да бъде съживен престижът на институциите. Укрепването на българската държавност е била постоянно съществена цел на Вътрешна македонска революционна организация.

2. Демографската злополука е проблем, към който Вътрешна македонска революционна организация от две десетилетия се пробва да притегли публичното внимание. Българите продължаваме да бъдем най-бързо изчезващата нация в Европа. С 40 хиляди годишно понижаваме като етнос. Необходими са бързи, сложни и съответни ограничения. Подкрепа на грамотната раждаемост, дейни просемейни политики и стратегии за завръщане на нашите сънародници от чужбина са част от незабавните ограничения, които би трябвало да се подхващат. Има и други решения, ориентирани към превъзмогване на районния дисбаланс, данъчни облекчения за всяко дете, безвъзмездни детски градини, безвъзмездни учебници до 12-и клас, унищожаване на Данък добавена стойност при закупуване на жилищен парцел от младо семейство; поощряване на земеделието като фамилен бизнес и така нататък

3. Основна опасност пред България са опитите за замяна на националните, фамилни и християнски полезности, върху които е построено обществото ни - от страна на една радикална неолиберална идеология, чиито представители с болшевишки способи постановат тезите си, преследват съперници и инакомислещи и слагат под подозрение самия смисъл на думата „ народна власт “. Вътрешна македонска революционна организация единствена противодейства уверено на тази наклонност посредством отхвърлянето на Истанбулската спогодба и нейните метастази в българското законодателство и ще продължи да води война за отстояване на НОРМАЛНОСТТА.

4. Проблемът с пълзящата циганизация на страната също дълго време се прикрива поради политическа уместност или тясно партийна електорална полза. Считаме за наложително приемането на Концепцията за интеграция на маргинализираните цигански общности посредством приучаването им към труд, обучение и съблюдаване на законите в страната, която Красимир Каракачанов внесе в Министерски съвет. Иначе взривът на маргинална раждаемост, почиваща върху източване на обществените фондове и генерираща престъпен произвол, скоро ще заплаши гражданския мир в страната. За да се спре политическия флирт с маргиналите, изборното право би трябвало да бъде обвързано с конституционното обвързване за обучение и притежаване на български език. Неграмотните - лица, неизпълнили конституционното си обвързване за обучение до 16-годишна възраст, да нямат право да гласоподават.

5. В геополитически проект са нужн и повече неотстъпчивост и поредност:

- Необходима е неотстъпчивост в отстояването на националния ни интерес в междудържавните връзки. Никакъв компромис с историческата истина за българския генезис на популацията в Македония! Подкрепа за тази страна за участие в Европейски Съюз, единствено когато се откаже от антибългарския македонизъм, повдигнат през днешния ден в държавна идеология и възпитаван посредством просветителната система.

- Категорично България би трябвало да каже: Не на неоосманизма, не на незаконната имиграция.

- България следва да се трансформира в деен фактор за противопоставяне на насажданата посредством брюкселската администрация джендър идеология. Еманципиран и доброжелателен настоятелен метод с „ великите сили “.

6. Спешни ограничения за поддръжка на бизнеса и на елементарните хора в пост-ковидната конюнктура.

- Протекция на дребните и междинните компании посредством пакет от ограничения за превъзмогване както на последствията от икономическата пост-ковид рецесия, по този начин и като цялостна стратегия за поощряване на вложенията, на нововъведенията и така нататък

- Приемане на Закона за частния банкрут, който ще подсигурява на добросъвестните длъжници втори късмет за естествен и заслужен живот.

- Намаляване на законоопределената наказателна рента до търпим размер като функционалност на ОЛП. Недопустимо е при съвсем нулевите му равнища тя да е 10 пункта над него.

- Премахване опцията банките да желаят заповед за осъществяване по член 417 от Граждански процесуален кодекс, без да потвърдят вземането си. Преустановяване на активността на така наречен „ колекторски компании “ във връзка с потребителски задължения.

- Ще стартираме дебата за преустановяване на активността на частните правосъдни реализатори, като правосъдното осъществяване да бъде поверено единствено на държавните правосъдни реализатори към съответните съдилища.

7. За нас от Вътрешна македонска революционна организация е нужна радикална смяна , с цел да може България да излезе от блатото на застоя! Нужна е нова Конституция, която да промени разпоредбите, тъй като промяната на персони и политически планове в ръководството не дава резултат. Нужна е ясна отговорност от всеки притежател на власт - от президента до чиновника или съдията. А това значи:

- Президентска република - т.е. директен и мажоритарен избор на изпълнителната власт.

- Следва да се понижи броя на депутатите, надлежно на намалялото от 1990 година население и да се вкара механизъм за отзоваването им от страна на жителите.

- Въвеждане на районно самоуправление и разширение на пълномощията на общините.

Това са част от концепциите ни за нова Конституция, която би трябвало ясно да разгласи България за еднонационална страна, без еднополови бракове и свободна от джендър агитация. Готови сме да предизвикаме и допитване до народа по тези въпроси.

На база на тези визии Вътрешна македонска революционна организация афишира, че е подготвена за разговор с всяка партия или социална организация, която ги припознава, и е подготвена да поддържа нашите старания за градивна смяна в България за благоденствието на българския народ и отстояване изконните му духовни устои.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР