Искаме на 1 февруари да отворят ресторанти, кафета и сладкарници.

...
Искаме на 1 февруари да отворят ресторанти, кафета и сладкарници.
Коментари Харесай

След среща в МЗ: Собственици на заведения плашат с италианския модел

Искаме на 1 февруари да отворят заведения за хранене, кафета и сладкарници. Ако това не се случи, обсъждаме „ италианския модел”. Това съобщи ръководителят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов след срещата на притежателите на заведения с министри в Министерство на здравеопазването, написа БГНЕС.

Браншът у нас не е склонен с предлагането на управляващите, заведенията за хранене да отворят на 18 февруари. Друго предложение на държавното управление е нощните заведения да отворят на 1 март, съгласно Алибегов това е изцяло недопустимо.

Февруари е най-слабият месец в годината, ние се сплотяваме за 1 февруари, съобщи той. Собствениците на заведения не са съгласни и обектите им да работят до 22.30 часа, те упорстват за работно време до 23.30 часа.

Нашият отрасъл съблюдава ограниченията, само че в случай че останем затворени случаите ще станат доста повече, сподели Алибегов във връзка откритите нарушавания на работа на заведения макар рестриктивните мерки.

Припомняме, че на 15 януари стотици заведения за хранене в Италия отвориха порти без терзание от глобите. Неподчинението им беше в символ на митинг против противоепидемичните ограничения, които съгласно притежателите убиват бизнеса и лимитират правата и свободата на хората.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР