Искаме ли Македония да бъде поделена между Албания и България?,

...
Искаме ли Македония да бъде поделена между Албания и България?,
Коментари Харесай

Никос Кодзиас: Искаме ли Македония да бъде поделена между България и Албания?

" Искаме ли Македония да бъде поделена сред Албания и България?, попита по време на изявление в град Ираклион на остров Крит, някогашният външен министър на Гърция Никос Кодзиас, предава македонската държавна организация МИА.
Хвърлилият преди няколко дни оставка пръв посланик на Атина произнесе тирада пред членове и симпатизанти на неговата партия Прато.
" Ние по никакъв начин не сме заинтригувани страната със столица Скопие да бъде нестабилна. Нима желаеме прилежащата ни страна да бъде поделена сред България и Албания?
Искаме ли Турция да управлява и регионите северозападно от нашата граница? ", попита реторично той и отговори с въпрос: Или ние, може би желаеме, постоянни и сигурни Балкани?
" Сега е време да загърбим враждите и свадите и да вършим всичко допустимо, с цел да осигурим мира в района ", сподели още Кодзияс.
Бившият министър добави, че държавното управление на Алексис Ципрас в Атина е направило крачка обратно от тази посока.
" Премиерът не ме отбрани пред военния министър Панокс Каменос, който ме атакува ", уточни още ораторът.
Дипломатът добави още, че не е разрешил на никого да се бърка и взе участие в договарянията за името, с изключение на самия него и македонският му сътрудник Никола Димитров, министър председателите на двете страни и специалисти.
Кодзияс хвърли оставка, когато към този момент някогашният му сътрудник му го назова прислужник на Джордж Сорос. Повод за думите на Каменос бе следващата смяна в позицията му за Препанското съглашение. Ципрас и министър-председателят от Скопие Зоран Заев подписаха историческия документ през лятото.
Двамата политици се схванаха някогашната югославска република да се назова Северна Македония, а Атина да вдигне над 20-годишната си обсада за участие на съседката си в Европейския съюз и НАТО. По време на инфарктното съвещание на 17 октомври Каменос се разгласи срещу съглашението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР