Искаме единни Балкани и модерна инфраструктура, защото това означава по-добри

...
Искаме единни Балкани и модерна инфраструктура, защото това означава по-добри
Коментари Харесай

Борисов и Мицотакис обсъдиха COVID-19 и туризма

Искаме единни Балкани и съвременна инфраструктура, тъй като това значи по-добри условия за бизнес, туризъм и търговия. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на телефонен диалог с премиера на Гърция Кирякос Мицотакис.

Диалогът сред страните в нашия район би трябвало да бъде по-активен, с цел да се основават благоприятни условия за развиването на инфраструктурните и енергийните връзки в района. „ Добрите пътища и транспортните планове ще бъдат причина за привличане на вложения и стопански разцвет “, означи министър-председателят Борисов.

В хода на диалога беше изразено очакване за унищожаване на всички спънки пред свободното придвижване на жители сред България и Гърция, съобразено с епидемиологичната конюнктура. Двамата водачи акцентираха удовлетворение от дейната работа на отрасловите министерства във връзка с договаряне на стъпките за безвредно рестартиране на туризма. От 15 юни Гърция ще отвори дефинитивно границите си за свободно прекосяване.

Като позитивна стъпка за стопанските системи на двете страни беше посочено обезпеченото действие на „ зелените “ транспортни коридори.

„ Пандемията COVID-19 е доказателство, че миграционният напън към Европа изисква групов отговор на Европейския съюз. Като страна членка на предна линия България поема цялостна отговорност за управление на външните граници посредством съдействие със прилежащите страни – Гърция и Турция “, подчертава в хода на диалога министър председателят Борисов. Пред Кирякос Мицотакис българският министър-председател Борисов означи, че страната ни сполучливо се оправя с опазването на външната граница на Европейски Съюз и напомни, че България постоянно е упорствала за определяне на изчерпателен механизъм за ръководство на миграцията на основата на обективен баланс сред отговорност и взаимност сред страните членки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР