"Искам тук да е като картичка. Като дойдат хората да

...
"Искам тук да е като картичка. Като дойдат хората да
Коментари Харесай

Борисов провери укрепеното с 6 млн. лева срутище на пътя за Рилския манастир

"Искам тук да е като картичка. Като дойдат хората да се поклонят на тази Света обител, да няма неизкусурено нещо ". Това съобщи министър председателят Бойко Борисов, който дружно със заместник-министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков и с кмета на Рила Георги Кабзималски направи оглед на укрепеното към този момент срутище на пътя за Рилския манастир. Укрепителните действия, за които държавното управление отпусна близо 6 млн. лева, започнаха в края на юни и включваха възобновяване на пътната настилка по сектора.

В 250-метровия сектор при 27-и км на третокласния път III-107 "Кочериново - Рила - Рилски манастир " е построена укрепителна стоманобетонна /джоб/ стена с дължина от 150 м и височина 4,1 м, която поема натоварването на срутищното тяло като то е подсилено с микропилоти и анкери. За подсилване, стабилизация и ерозионен надзор на ската е положена геокомпозитна черга, покрита с високоякостна стоманена мрежа, прецизират от пресслужбата на кабинета.

Представител на изпълнителя на плана от „ Автомагистрали “ ЕАД, който също беше на място, посочи, че еластичната ограда може да задържи близо 1,2 това скална маса и също по този начин има хидропосев, който през идващите месеци ще се вплете в мрежата. Зам.-министърът Нанков добави, че премахването на дърветата от терена е в съгласие с Изпълнителната организация по горите и също по този начин, че има в допълнение залесяване.

Кметът на Рила Георги Кабзималски изрази признателност за построяването на инфраструктурата. И особено подчертава върху обществените действия, които развива общината. Добави също по този начин, че в града са санирани учебното заведение, детската градина, културният дом и постройката на общината, обновяват се и четири улици.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР