Искам отново да поздравя двамата премиери (на Гърция и Македония)

...
Искам отново да поздравя двамата премиери (на Гърция и Македония)
Коментари Харесай

Ек. Захариева: Време е за просперитет на Балканите

Искам още веднъж да поздравя двамата министър председатели (на Гърция и Македония) и двамата външни министри. Това е доста добър ден за Балканите и нашата страна също. Време е за другарство и разцвет в нашия район. Такава оценка даде вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева по скайп по Канал 3 за контракта за името сред Македония и Гърция.

" С приключването на този спор, това ще даде опция за договаряния за участие на Република Македония в Европейски Съюз. Надявам се македонският парламент да ратифицира този контракт тази седмица. След това гръцкият министър ще осведоми ръководителя на Европейския съвет, че Гърция няма нищо срещу Македония да стартира договаряния за участие ", разясни външният министър.

" Не инцидентно моят апел в Република Македония беше - в действителност няма време. Този спор продължава 29 години и не виждам какво положително за Република Македония е донесло това безконечно отсрочване на въпроса ", акцентира Екатерина Захариева.

" На 26 юни ще има спор на тематика разширение - това е датата, на която ще се дебатира въпроса в нашето европредседателство ", разясни тя.

За готвения втори избор на съмнение на опозицията против ръководството Екатерина Захариева сподели: " Опозицията искаше да провежда избор при започване на председателството, в този момент желае в края му - тя може да подлага на критика, да употребява своите благоприятни условия. Но договорът сред България и Македония контракт отпуши целия район и сподели, че когато има смелост, храброст, доброжелателност, можем и на Балканите да решаваме проблемите си ", съобщи Екатерина Захариева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР