Искам да попитам прокуратурата кога ще публикува разговорите в цялост

...
Искам да попитам прокуратурата кога ще публикува разговорите в цялост
Коментари Харесай

Цитат на деня: Защо в записите от прокуратурата липсва частта за Пеевски и Домусчиев

" Искам да попитам прокуратурата по кое време ще разгласява диалозите в целокупност или онази част от него, в която доста ясно се загатват имената на Кирил Домусчиев и Делян Пеевски? Когато се чуе всичко, се схваща в какъв подтекст се разясняват техните имена ".

Това споделя телевизионният водещ Сашо Диков в изявление за уеб страницата " Фрогнюз " часове откакто прокуратурата популяризира за следващ път записи от следствие, което тече. От профилираното държавно обвиняване не посочват имена, а единствено букви (В.Б.), само че като се добави и подтекста, излиза наяве, че това би трябвало да са диалози сред Васил Божков и дългогодишните му сътрудници - семейство Найденови (бащата Стефан и братята Боян и Цветомир). От записите излиза наяве, че те не са в цялостен вид. Освен това прокуратурата е свалила диалозите едно към едно в текст, само че в него съзнателно или инцидентно са позволени неточности, които въздействат на смисъла (какво се чува в диалозите - четете тук).

Сашо Диков е слушал записите, след изявлението, което Цветомир и Боян Найденов му дават в края на декември. Те му ги пускат след предаването и не се съгласяват да ги излъчи в ефир. Тогава Диков също разяснява какво чува и загатва за Пеевски и Домусчиев.

" Нека държавното обвиняване да бъде по този начин положително и да не ни подмята изборно неща, които сметне за належащо. Става дума за интереса на двамата към хазартния бизнес. Първият диалог, който е сред бащата и Васил Божков е записан по телефона. Там всичко е кристално ясно като тон. Другият диалог, в който става дума за " откупуването " също не е цялостен. И там има цензура, само че не зная по какви аргументи. Разговорът за " откупуването " е юридически в офиса на Божков. Той е записан от телефона на единия от братята. И това се схваща елементарно, тъй като когато братята приказват, се чува ясно, само че когато Божков приказва, се чува едва, тъй като е на несъмнено разстояние от тях. Не всичко се чува на 100%. Но пък имената на Домусчиев и Пеевски се чуват брилянтно ", изяснява Диков пред " Фрогнюз ".

Пред " Дневник " той удостовери, че няколко пъти в записа Божков приказва да Делян и Киро. " От подтекста се схваща, че Домусчиев има интерес към хазартния бизнес и желае да притегли Пеевски, само че той пък нямал интерес ", сподели Диков.

В предаването по " Евроком " през декември той споделя, че чува от Божков " Киро сподели, че като уредиш нещата с тях, ние с Делян ще купим бизнеса. Делян няма интерес към този бизнес. Киро има копнеж да влезе, Делян споделя... "

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сблъсъкът за хазарта (158)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР