“Искам да изкажа задоволството си, че сменихте концепцията на служебния

...
“Искам да изкажа задоволството си, че сменихте концепцията на служебния
Коментари Харесай

Георги Гьоков към министър Василев: Доволни сме, че казахте, че няма да се пипа Сребърният фонд

“Искам да изкажа задоволството си, че сменихте концепцията на служебния министър по удължение на удължаването на бюджета и казахте някои успокоителни неща, че няма да се пипа Сребърният фонд ”. Така се обърна националният представител от “БСП за България ” Георги Гьоков към министъра на финансите Асен Василев по време на разискването на закона за удължение на държавния бюджет.
От парламентарната естрада той аргументира позицията да не се изразходват средства от Сребърния фонд, като напомни, че с решение на Министерски съвет са признати дълготрайна капиталова политика на Държавния фонд за гарантиране на резистентност на държавната пенсионна система и средносрочна тактика за вложение на средства от фонда за интервала 2023-2025 г. 
“От няколко години в Сребърния фонд започнаха да постъпват и персоналните вноски на хората от втората пенсия, които са на самостоятелна партида и при предпочитание от тях, могат да бъдат върнати назад. Това е още един мотив да не се харчат парите от Сребърния фонд ”, уточни социалистът.
“Трябва по-сериозно отношение към фонда, тъй като ще пристигна време, когато ще се наложи, с цел да подсигуряваме в действителност пенсионната система и да създадем по-адекватни пенсиите, да употребяваме запаси от него ”, безапелационен бе Георги Гьоков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР