Искал парите след неиздаден касов бонСофийска градска прокуратура повдигна обвинение

...
Искал парите след неиздаден касов бонСофийска градска прокуратура повдигна обвинение
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на данъчен за 600 лв. рушвет

Искал парите след неиздаден касов бон

Софийска градска прокуратура повдигна обвиняване за пожелан рушвет на контрольор от Централното ръководство на Национална организация за приходите. Както “Труд” писа Я. Я. бе арестуван, откакто изнудвал търговец от пазара в столичния кв. “Младост 1”.

На 16 септември 36-годишният бирник правил инспекция на тържището. Инспекторът си купил артикули от сергията на А. Р., само че не получил касова записка. Стигнало се до спогодба, че данъчният няма да затвори сергията и няма да приложи насилствена административна мярка “запечатване на обект” за период до 30 дни за нарушаването.

В подмяна търговецът трябвало да даде 600 лв. на Я. Я. Пет дни по-късно земеделският производител занесъл парите и ги дал на инспектора в кулоар на Централно ръководство на Национална организация, споделиха от прокуратурата. При обиск в обвинения били открити банкнотите, които били авансово разказани и белязани. Ръцете на данъчния също светнали от ултравиолетова лампа. При обиски в кабинета му и в дома му били конфискувани компютър и документи.

С разпореждане на Софийска градска прокуратура Я. Я. е арестуван за 72 часа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР