иска право на вето върху пускането на т.нар. стабилни монети

...
иска право на вето върху пускането на т.нар. стабилни монети
Коментари Харесай

ЕЦБ иска право на вето върху стабилните криптовалути в еврозоната

желае право на несъгласие върху стартирането на така наречен " постоянни монети (криптовалути) " като Diem на Фейсбук в еврозоната, както и да има по-голяма роля в техния контрол, обявиха от ЕЦБ пред депутатите от Европейски парламент, оповестява Ройтерс, съобщи БНР.

Централните банкери по света са обезпокоени от разрастването на, изключително на постоянните монети (stablecoin), които обвързват цената си към една или повече публични валути. Те се притесняват, че това може да утежни контрола върху заплащанията, банковото дело и в последна сметка върху предлагането на пари.

Твърди се, че постоянните криптовалути монети, могат да бъдат обезпечени от действително съществуваща валута или стока (като да вземем за пример злато), до момента в който тези цифрови, обвързани с логаритъм, като да вземем за пример, не са обезпечени.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Стартирането на цифрово евро би било голямо подстрекател...

През предишния септември Европейски Съюз изложи проекти за основаване на всеобхватни правила за криптоактивите, в това число стрес проби, както и финансови и ликвидни условия, заявявайки, че софтуерният колос ще би трябвало да се придържа към тях, преди да пусне в еврозоната препоръчаната от обществената медия постоянна монета, известна като Diem (с предходно название ).

В правно мнение по отношение на разпоредбите на Европейски Съюз, централната банка съобщи, че тя би трябвало да има последната дума дали да се разреши потреблението на постоянни криптовалути в еврозоната, без да се заплашва контролът върху инфлацията или сигурността на заплащанията.

" Когато съглашението за референтни активи е еднакво на платежна система или скица, оценката на евентуалната опасност за провеждането на паричната политика и за безпроблемното действие на платежните системи следва да попада в изключителната подготвеност на ЕЦБ “, се показва в мнение на централната банка от 19-и февруари.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Централните банкери в Съединени американски щати не престават да изследват опцията за създаване на криптовалута, коят...

ЕЦБ добави, че препоръчаните правила на Европейски Съюз би трябвало да бъдат изменени, с цел да се уточни, че нейното мнение по въпроса е наложително за националните органи, които правят оценка заявките за издаване на постоянни криптовалути.

в началото планираше да пусне постоянна валута, наречена, подкрепена от кошница с публични валути, само че мащабира плана предходната година след регулаторна реакция. Сега тя се стреми към цифрова монета, подкрепена с долари, наречена Diem.

ЕЦБ съобщи, че емитентите на постоянни криптовалути би трябвало да бъдат обект на " строги условия за ликвидност “, сходни на тези, използвани към фондовете на паричния пазар, в това число обилни парични запаси, с цел да им оказват помощ да устоят на огромни потребителски парични потоци.

Европейската централна банка работи върху лично, надявайки се да го пусне през идващите четири години. Това цифрово евро обаче няма да бъде предмет на разпоредбите на Европейски Съюз за частните цифрови валути.

Председателят на ЕЦБ съобщи в изявление за Ройтерс през предишния месец, че регулирането на криптоактиви като биткойн би трябвало да бъде световно, с цел да бъдат затвори всички вероятни малки врати.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР