Иска ми се ваксинирането да върви доста по-добре. Правим по 20-25

...
Иска ми се ваксинирането да върви доста по-добре. Правим по 20-25
Коментари Харесай

Ангел Кунчев заплаши, че ще си хвърли оставката, ако...

Иска ми се имунизирането да върви много по-добре. Правим по 20-25 000 имунизации дневно, което като ритъм не е задоволително, с цел да си мислим, че няма да имаме изненади наесен.

Какво ли не опитваме сега? Колегите от РЗИ са се видели в знамение. Правим пунктове на всички места - в паркове, в молове, където може, единствено и единствено да се случва.

При нас покриваемостта би трябвало тези дни да доближи 15%. В Румъния е 30. Яд ме е, че хем сме обезпечили ваксини, хем хората към момента се двоумят. Сега някой може да тръгне с мен и в случай че до 15 минути не откри къде да получи ваксина, си мятам оставката – РЗИ, паркове.

Това сподели основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев пред Българска национална телевизия.

И добави, че в България сега няма открит случай на индийски вариант. " Има увеличение на заболеваемостта по света, следим най-много индийския вариант. Миналият ден Индия разгласява доста оптимистично известие - че е записала единствено 100 000 инфектирани дневно. Да, те са милиарди, само че по този начин или другояче този вариант е на разположение. Не бива да се успокояваме. Преди бяха 350 000, в този момент е по-малко, само че още го има.. Вирусът въобще не е минал, не трябва да се заблуждаваме.

Колкото повече минават събитията, толкоз повече хората си търсят и си желаят естествения живот, проучват ситуацията. Това е стрес за целия свят. Никакъв терористичен акт не можа да върне света толкоз години обратно, колкото този вирус. Колкото по-подготвени сме - по принцип за такава обстановка, а освен за този вирус, толкоз по-добре.

Нека си напомним, че единствено преди два дни отвориха заведенията и в Белгия, и във Франция, и в Холандия. За да си върнем естествения живот, би трябвало да се имунизираме.

Към момента у нас данните са положителни, дай Боже да ги задържим през целия летен сезон. Има струпване на преболедували, на ваксинирани, това има огромно значение. Мерките, които взехме, повлияха осезаемо - освен за този вирус, само че и за гриповете, за всичко. Започнахме да си мием ръцете, да не вървим заболели на работа, да се пазим повече. Затова имаше такава смяна.

Няма друга страна в Европа, която да обезпечава толкоз бързо ваксини от нас. За да създадем по този начин, че наесен да не пълним лечебните заведения и да не даваме жертви, би трябвало да се имунизираме. Но имунизацията ще е целесъобразна, не наложителна.Дори и преболедувалите след 3-4-ия месец антителата стартират да падат. В момента е доста по-трудно доказването на преболедуване, най-много с антигенни проби. Колегите в Европа не одобряват равностойно PCR тестванията с антигенните.

Медицината не е математика. Не можеш да кажеш - ваксиниран си, предпазен си на 100 %. Все още не можем да кажем и какъв брой дълго хората имат имунитет след ваксина.

По отношение на проблема с Кантарджиев, от правна позиция е ясно, само че от човешка желая доста да му благодаря. Година и половина той не знаеше работно време, беше непрекъснато разполагаем. Свърши невероятна работа. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР