Ирландският Сейнт Патрикс, който беше елиминиран от ЦСКА в третия

...
Ирландският Сейнт Патрикс, който беше елиминиран от ЦСКА в третия
Коментари Харесай

Ирландци обвиниха ЦСКА в расизъм

Ирландският Сейнт Патрикс, който беше отстранен от ЦСКА в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите, разгласи, че двама от футболистите му са били обиждани на расистка основа на реванша в Дъблин в четвъртък. Единият състезател е бил обиждан по време на дуела, а другият е получил известия с расистко наличие в обществените мрежи.
" Ние сме отвратени от тези гнусни расистки известия и език, които са били ориентирани към нашите играчи. Сейнт Патрикс Атлетик е мулти-културен, приемащ и другарски надъхан клуб към всички хора, с нулева политика към расизма и всевъзможни обиди. Клубът предложи цялостната си поддръжка към играчите и чакаме да ги забележим на терена на " Ричмънд Парк " в неделя ", съобщи президентът на ирландския клуб Гарет Келехър.
От Сейнт Патрикс са изпратили писма до УЕФА, ирландската футболната федерация и SARI - организацията, която се бори с расизма във футбола.
След последния съдийски сигнал на мача се стигна до напрежение сред играчи на двата отбора. Сред забърканите в разправията беше левият бек на “червените” Брадли Де Нойер, който получи червен картон и няма да играе в плейофа против Базел.
Халфът на домакините Джейми Ленън изясни, че в основата на спора е била невъздържаната наслада на Де Нойер.
“Техният футболист отиде да чества пред нашите почитатели, което в действителност не ми хареса. Натрупахме прочут опит в интернационалните мачове и това ще е спомагателна мотивация за нас да се представим мощно през сезона и следващата година още веднъж да участваме в евротурнирите. Искаме още вечери като тази”, разяснява Ленън.
Наставникът на ирландците Тим Кланси пък се оплака от съдийството. Според него при дузпата за ЦСКА, от която последа втория гол, топката първо се е докоснала в ръката на Маурусио Гарсес, само че румънският рефер се е подвел.
“Той (съдията) побърза да надуе свирката в интерес на по-големия тим. Всеки път, когато се доближавахме до техен футболист, съдията свиреше нарушаване, а в противоположните обстановки си мълчеше. Разочароващо е, тъй като разликата сред двата тима пристигна от един корнер и една дузпа, която не трябваше да бъде отсъждана”, съобщи Кланси.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР