Ирландският нискотарифен авиопревозвач Райънер (Ryanair) се съгласи да купи мажоритарен

...
Ирландският нискотарифен авиопревозвач Райънер (Ryanair) се съгласи да купи мажоритарен
Коментари Харесай

"Райънер" взима мажоритарен дял от самолетната компания на Ники Лауда

Ирландският нискотарифен авиопревозвач " Райънер " (Ryanair) се съгласи да купи мажоритарен дял от учредената от някогашния водач във " Формула 1 " Ники Лауда самолетна компания " Ники " (Niki), заяви " Файненшъл таймс ".

" Райънер " ще придобие 75% от дяловете в австрийската LaudaMotion откакто получи утвърждение от европейския антимонополен орган.

Ники Лауда основа самолетната компания, носеща неговото име, през 2003 година и я продаде на " Еър Берлин " (Air Berlin) през 2011 година След неуспеха на " Еър Берлин " някогашният играч съумя да си върне компанията, елиминирайки конкуренцията на притежателя на " Бритиш еъруейс " IAG, който искаше да влее " Ники " в нискотарифната си Vueling.

В коментар през днешния ден Лауда сподели, че постоянно се е изправял против монополите и договорката с " Райънер " значи, че неговата самолетна компания " ще може да се утвърди като мощен съперник ".

Купувачът съобщи, че ще заплати под 50 млн. евро, само че ще добави още толкоз за бизнес развиване през първата година и още 6 самолета дружно с екипажите. Лауда ще остане отпред на борда и ще следи осъществяването на тактиката си за създаване на сполучлива австрийска нискотарифна самолетна компания в конкуренцията на " Луфтханза " и дъщерните й компании на този пазар, се споделя в обявата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР