Ирландските регулаторни органи ще наложат глоба от 265 милиона долара

...
Ирландските регулаторни органи ще наложат глоба от 265 милиона долара
Коментари Харесай

The Cube: За какво глобиха Meta с 250 млн. долара?

Ирландските регулаторни органи ще наложат санкция от 265 милиона $ на Meta за нарушение на разпоредбите на Европейския съюз за отбрана на персоналните данни.

Комисията съобщи, че Meta е нарушила елементи от Общия правилник за отбрана на персоналните данни, които изискват от фирмите да подхващат избрани ограничения.

Глобата е резултат от следствие почнало предходната година, откакто бяха оповестени разнообразни вести за намиране данните на 533 милиона консуматори в онлайн пространството.

Изтеклите данни включват персонални и телефонни номера, местонахождения, рождени дати и имейл адреси на хора от над 100 страни, съгласно отчетите.

Заедно с санкцията, Комисията е наредила въвеждането и на редица корективни ограничения, само че на този стадий не са конкретизирани тъкмо какви.

От Meta обявиха, че компанията е сътрудничила изцяло на ирландския контрол.

Припомням, че това е единствено последната от поредност санкции, налагани върху компанията. През септември Instagram беше санкциониран с рекордните 405 млн. $, а предходната година и чат услугата WhatsApp за приключване на персонални данни.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР