Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair отмени още 10 полета и забави

...
Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair отмени още 10 полета и забави
Коментари Харесай

Ryanair отменя още полети в Испания

Ирландската нискотарифна самолетна компания Ryanair анулира още 10 полета и забави още 111 в Испания, защото личният състав на кабинния екипаж възобнови протестни дейности във връзка със заплащането и изискванията на труд, оповестиха представители на профсъюза.

Барселона, второто най-натоварено летище в Испания, е най-засегнато.

Профсъюзът се оплака, че стачката не е оказала по-голямо влияние, като се обърна към държавното управление, което принуждава самолетната компания да извършва към 80 % от полетите си и принуждава множеството екипажи да вървят на работа, съобщи представителят на USO Пау Ибарзабал.

" Смятаме, че това е корист и съвсем нарушава правото ни да стачкуваме ", сподели той.

Кабинният екипаж на Ryanair в Испания стартира серия от стачки на 24 юни, в деня, в който доста европейски учебни заведения започнаха летните си ваканции, заяви Агенция Франс Прес.

Първоначално синдикатите USO и SITCPLA приканиха за шестдневни стачки, само че по-късно взеха решение да удължат стачните дейности до 28 юли.

След това двата профсъюза приканиха за трета вълна от 24-часови спирания на работа от 8 август до 7 януари 2023 година, като обявиха, че Ryanair е отказала " да води какъвто и да е разговор ".

Превозвачът от своя страна съобщи, че стачките са оказали едва въздействие върху активността му в Испания, където обслужва повече от 650 маршрута.

Според профсъюзите Ryanair е единствената интернационална компания в Испания, която няма групов трудов контракт, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР