Ирландия ще от тази събота ще премахне почти всички рестрикции

...
Ирландия ще от тази събота ще премахне почти всички рестрикции
Коментари Харесай

Ирландия премахва почти всички COVID ограничения


Ирландия ще от тази събота ще отстрани съвсем всички рестрикции против разпространяването на COVID-19, откакто мина през следващата вълна с голям брой инфектирани поради разпространяването на разновидността „ Омикрон “, съобщи министър председателят Микаел Мартин в послание към нацията, съобщи „ Ройтерс “.

Ирландия се подреди на второ място по заболеваемост с ковид в Европа предходната седмица, само че в същото време тя е измежду европейските страни, в които са сложени най-вече бустерни дози ваксина, поради което тежко болните хора бяха доста по-малко, в сравнение с при предходната вълна от COVID-19.

„ Издържахме бурята на „ Омикрон “. Стоял съм тук и съм разговарял с Вас в някои доста мрачни дни. Но през днешния ден е добър ден “, съобщи министър председателят Мартин.

По думите му бустерните дози ваксина изцяло са трансформирали обстановката в страната.

Страната бе една от най-предпазливите в Европейски Съюз по отношение на рисковете от ковид, като наложи едни от най-дългите ограничавания за пътувания.

Следвайки препоръките на здравните управляващи, държавното управление реши, че няма да има потребност повече питейните заведения и заведенията за хранене да бъдат затваряни в 20 ч., каквото беше ограничаването, въведено в края на предходната година, когато стартира разпространяването на разновидността „ Омикрон “, както и от клиентите да се желаят доказателства за осъществена имунизация.

Закритите и откритите пространства към този момент ще може да работят с цялостен потенциал.

Хората към момента ще би трябвало да носят маски при пътувания с публичен превоз и в магазините, сподели Мартин.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР