Ирина Флорин, олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева и прочути

...
Ирина Флорин, олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева и прочути
Коментари Харесай

Ирина Флорин открива Пчелен мед за смет

Ирина Флорин, олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева и фамозни персони дават добър образец в петото издание на самодейността " Пчелен мед за боклук ".

На 9 април, на връх Цветница, един от най-светлите християнски празници, парк Борисова градина ще се трансформира в хазаин и фон за петото издание на екологичната самодейност " Пчелен мед за боклук ", която обичайно притегля доста софиянци и посетители на столицата за  почистването на градското пространство. През миналите години акцията притегли интереса и подтиква интензивността на хората, насърчавайки ги да се включат в почистването на дребни боклуци в парка.

За присъединяване си, при предаването на събрания боклук, всеки получава алегорично бурканче с естествен мед. Тазгодишното издание на акцията още веднъж предизвика жителите да бъдат по-отговорни, дейни и осъзнати за значимостта на чистата околна и градската среда.

Очакванията на уредниците е тази година да бъдат усъвършенствани резултатите на миналогодишното издание на " Пчелен мед за боклук ", когато единствено за няколко часа бяха събрани стотици килограми боклуци, измежду които фасове, пластмасови и стъклени бутилки, капачки, железни предмети, и доста други. " Пчелен Мед за Смет " е екологична и виновна акция за разчистване на Борисова градина в гр. София. Целта на самодейността е да разсъни у столичани персоналната отговорност по опазването на чистотата на най-големия, хубав и разнороден градски парк в България. Втората, не по-малко значима цел е повишение на градската паркова просвета и отговорно държание измежду жителите.

Поканени са да вземат участие изявени представители на културния, спортния и журналистически хайлайф на страната, както и всички столичани, които обичат Борисовата градина.             Участниците в самодейността ще се движат по разнообразни направления, които обгръщат всички алеи на парка, като финално ще се събират пред сцената " Лятна сцена " в Борисова Градина. По правилник всеки предал минимум 100 грама боклуци ще получи бурканче пчелен мед. Претеглените количества боклук ще дефинират печелившите.             Събитието ще продължи с концертна част и награждаване. В концертът присъединяване ще вземат Ирина Флорин,  и Expose Team, а челните позиции в награждаването ще вземат и парични награди. Инициативата във фейсбук:  https://www.facebook.com/profile.php?id=100083147717669

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР