Ирина Флорин, олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева и прочути

...
Ирина Флорин, олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева и прочути
Коментари Харесай

Ирина Флорин дава старт на Пчелен мед за смет“

Ирина Флорин, олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева и фамозни персони дават добър образец в петото издание на самодейността „ Пчелен мед за боклук “.

На 9 април, точно на Цветница, един от най-светлите християнски празници, парк Борисова градина ще се трансформира в хазаин и фон за петото издание на екологичната самодейност „ Пчелен мед за боклук “, която обичайно притегля доста софиянци и посетители на столицата за  почистването на градското пространство.

През миналите години акцията притегли интереса и подтиква интензивността на хората, насърчавайки ги да се включат в почистването на дребни боклуци в парка. За присъединяване си, при предаването на събрания боклук, всеки получава алегорично бурканче с естествен мед.

Тазгодишното издание на акцията още веднъж предизвика жителите да бъдат по-отговорни, дейни и осъзнати за значимостта на чистата околна и градската среда. Очакванията на уредниците е тази година да бъдат усъвършенствани резултатите на миналогодишното издание на „ Пчелен мед за боклук “, когато единствено за няколко часа бяха събрани стотици килограми боклуци, измежду които фасове, пластмасови и стъклени бутилки, капачки, железни предмети, и доста други.

„ Пчелен Мед за Смет “ е екологична и виновна акция за разчистване на Борисова градина в София. Целта на самодейността е да разсъни у столичани персоналната отговорност по опазването на чистотата на най-големия, хубав и разнороден градски парк в България. Втората, не по-малко значима цел е повишение на градската паркова култура и отговорно държание измежду жителите.

Поканени са да вземат участие изявени представители на културния, спортния и журналистически хайлайф на страната, както и всички столичани, които обичат Борисовата градина.

Участниците в самодейността ще се движат по разнообразни направления, които обгръщат всички алеи на парка, като финално ще се събират пред сцената „ Лятна сцена “ в Борисова градина. По правилник всеки предал минимум 100 грама боклуци ще получи бурканче пчелен мед. Претеглените количества боклук ще дефинират печелившите.

Събитието ще продължи с концертна част и награждаване. В концертът присъединяване ще вземат Ирина Флорин, и Expose Team, а челните позиции в награждаването ще вземат и парични награди.

  

               
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР