Ирина Бережная, кандидат на медицинските науки, гастроентеролог и диетолог, обясни

Ирина Бережная, кандидат на медицинските науки, гастроентеролог и диетолог, обясни ...

Най-голямата ГРЕШКА при хранене, от която всички дебелеем

Ирина Бережная, кандидат на медицинските науки, гастроентеролог и диетолог, обясни в интервю за радио Sputnik как да се храним, така че това, което консумираме да не се превърне в излишни килограми.
Според лекарят появата на нежеланото наднормено тегло се влияе не само от качеството и количеството консумирана храна. Важно е при какви условия се приема храната. Хората, които се разсейват от външни дразнители по време на хранене напълняват много бързо, отбеляза Бережная. Тя обясни защо е необходимо да се храним спокойно и да не гледаме в същото време телевизия.

"Не бива да гледате телевизия или да слушате музика. Това е единственият начин да се насладите на качеството на храната и на вкуса й. В същото време не забравяйте, че трябва да се храните бавно – тогава ще погълнете само нужното на организма ви количество и няма да преядете”, подчерта диетологът.
Бережная съветва да не се яде „на крак” или в движение, тъй като в тези моменти хората не дъвчат добре и поглъщат големи хапки, което затормозява стомашно-чревния тракт. Освен това „хапването в движение” много често води до преяждане.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com