Ирина Бережная, кандидат на медицинските науки, гастроентеролог и диетолог, обясни

...
Ирина Бережная, кандидат на медицинските науки, гастроентеролог и диетолог, обясни
Коментари Харесай

Най-голямата ГРЕШКА при хранене, от която всички дебелеем

Ирина Бережная , претендент на медицинските науки, гастроентеролог и диетолог, изясни в изявление за радио Sputnik по какъв начин да се храним, тъй че това, което консумираме да не се трансформира в непотребни килограми.
Според лекарят появяването на нежеланото наднормено тегло се въздейства освен от качеството и количеството употребявана храна. Важно е при какви условия се приема храната. Хората, които се разсейват от външни дразнители по време на хранене напълняват доста бързо, означи Бережная. Тя изясни за какво е належащо да се храним умерено и да не гледаме в това време телевизия.

" Не бива да гледате телевизия или да слушате музика. Това е единственият метод да се насладите на качеството на храната и на усета й. В същото време не забравяйте, че би трябвало да се храните постепенно – тогава ще погълнете единствено нужното на организма ви количество и няма да преядете ”, акцентира диетологът.
Бережная поучава да не се яде „ на крайник ” или в придвижване, защото в тези моменти хората не дъвчат добре и гълтам огромни хапки, което затормозява стомашно-чревния тракт. Освен това „ яденето в придвижване ” доста постоянно води до преяждане.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР