Иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей изключи всякаква възможност за

...
Иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей изключи всякаква възможност за
Коментари Харесай

Няма да има никакви преговори със САЩ, заяви иранският върховен лидер

Иранският висш водач аятолах Али Хаменей изключи всякаква опция за договаряния със Съединените щати и съобщи, че политиката на Вашингтон за оптимален напън ще се провали, съобщи Ройтерс.

Вчера президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп загатна, че може да се срещне с иранския си сътрудник Хасан Рохани в границите на Генералната асамблея на Организация на обединените нации в края на месеца и че той не би възразил на такава среща. Говорителят на иранското външно министерство Абас Мусави обаче съобщи, че Рохани не възнамерява да се среща с Тръмп на този конгрес.

" Между управляващите на Иран и Съединени американски щати няма да има договаряния на никакво ниво. Провеждането на такива контакти би означавало триумф на американската политика на напън над Иран. Тази политика на оптимален напън ще се провали ", сподели Хаменей.

Той добави, че в случай че Съединени американски щати се върнат в иранското нуклеарно съглашение, Иран може да води разговор с тях. " В противоположен случай не може да става дума за никакви договаряния нито в Ню Йорк, нито където и да било ", даде да се разбере иранският висш водач.

Хаменей означи, представен от Асошиейтед прес, че това е позицията на цялото иранско държавно управление.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР